Vojni sindikat o ’uniformi’ Vulina

Vojni sindikat o ’uniformi’ Vulina

Posebna ovlašćenja i dužnosti vojnih lica

Član 48.

Vojna lica su obavezna da nose uniformu u skladu sa pravilima službe.

Vojna uniforma, znak pripadnosti Vojsci Srbije i oznake činova odnosno zvanja uređuju se pravilom koji donosi predsednik Republike, na predlog ministra odbrane.

Zabranjeno je nošenje vojne uniforme sa znakom pripadnosti Vojsci Srbije i oznakama činova, odnosno zvanja licima koja ne vrše vojnu službu, osim po posebnom odobrenju ministra odbrane.

Posebna primanja profesionalnih vojnih lica

Član 94.

Profesionalnom vojnom licu pripada:

1) pravo na besplatnu službenu i svečanu uniformu, odnosno pravo na nabavku tih uniformi po regresiranim cenama...

Član 148.

Disciplinske greške su:

4) povreda propisa o nošenju vojne uniforme, odnosno druge propisane odeće, vojničkom, odnosno drugom propisanom izgledu i ličnoj higijeni...

UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O VOJSCI SRBIJE


JUL 2013.NOVEMBAR 2013.JUL 2017.

MINISTARSKA UNIFORMA: Kada je Milošević ‘98. napravio vladu sa Šešeljevom Srpskom radikalnom strankom, Aleksandar Vulin je podneo ostavku na sve funkcije u JUL-u. "Dosta nam je ratnih bubnjeva", navodno je izjavio, "moramo se okrenuti dijalogu sa Zapadom." Posle Petog oktobra osnovao je Partiju demokratske levice, pa se 2002. kolektivno učlanio u Socijalističku partiju Srbije. SPS je napustio 2006. zbog čuvene afere "kofer". Od 2008. vodi Pokret socijalista koji je u stalnoj koaliciji sa SNS-om od kad je ta stranka osvojila vlast. Kad je 2012. postao direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a dve godine kasnije i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, povremeno je počeo da oblači nešto što liči na uniformu – crne pantalone sa džepovima sa strane, crne čizme, crnu košulju sa ušivenom srpskom zastavom na rukavu. Posebno je voleo da se tako nosi prilikom poseta severu Kosova...OKTOBAR 2017.JANUAR 2018. 


FEBRUAR 2018.MART 2018.

OTVORENO PISMOYUMCO: NAMENSKI PROGRAM

MOD: VOJNE UNIFORME U 3D FORMATU

KATALOGIzvori: Vojska Srbije; Vojni sindikat Srbije; MOD 


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html