Ajsek: Prakse u inostranstvu

Ajsek: Prakse u inostranstvu

Zbog čega su prakse u inostranstvu koje ti AIESEC nudi baš za tebe?

Šta je AIESEC i zbog čega radi ono što radi?

AIESEC je studentska organizacija koja gaju tradiciju već više od 70 godina. Ona pruža mladima globalnu
platformu zahvaljujući kojoj mogu da dobiju relevantno iskustvo i uče u izazovnom okruženju.

  • Empowering others - Osnaži i podrži ljude oko sebe
  • Self aware - Budi svestan svojih snaga i slabosti kako bi napredovao
  • World citizen - Znaj šta se dešava u svetu kako bi na njega uticao
  • Solution oriented - Teži pronalaženju najboljih rešenja

Ove četri liderka kvaliteta su ono ka čemu AIESEC teži i ono što AIESEC podstiče kod drugih, bilo da se radi o aktivnim članovima AIESEC-a ili volonterima kojima se pružaju jedinstvene prilike da bolje upoznaju sebe, a onda i svet.

AIESEC u ovom trenutku nudi 3 programa praksi:

  • Global Volunteer,
  • Global Talent,
  • Global Teacher.

Global Volunteer program praksi je globalna prilika za mlade koji žele da rade na svom ličnom razvoju i naprave pozitivan uticaj u svetu. Ako želiš da upoznaš novu kulturu, ostaviš svoj trag i izađeš iz zone komfora onda je ova praksa baš za tebe. Ovaj program ima za cilj povezivanje mladih iz različitih delova sveta kako bi zajedno radili na nekom od društveno-odgovornih projekata iz oblasti edukacije, ljudskih prava, marketinga, turizma i mnogih drugih. Projekti na kojima se radi, omogućavaju razvoj liderskih, komunikacionih veština i šire mrežu kontakta sa ljudima iz celog sveta.

Sa druge strane tu je Global Talent praksa, program usmeren ka mladim ljudima koji žele da rade na svom profesionalnom i karijernom razvoju u velikim svetskim kompanijama. Pored toga ova praksa pruža jedinstveno iskustvo u multikulturalnom okruženju i izazov nove sredine.

Na samom kraju, ali ne i najmanje bitna, tu je i Global Teacher praksa. Iskustvom na ovoj praksi možeš da opremiš sebe veštinama koje će ti pomoći u karijeri, ali i da doprineseš mladim ljudima i deci koju ćeš podučavati.

Zajedničko svim ovim praksama jeste da ti nude sertifikat i liderske kvalitete koji ti daju profesionalnu prednost na sve izazovnijem tržištu rada.

U ovom trenutku možeš izabrati projekte koji ti najviše odgovaraju u trajanju od 6 do 78 nedelja u zavisnosti od prakse koja te interesuje u nekoj od 125 zemalja. Prijava je moguća na: https://aiesec.org/.

Ukoliko želiš da ispratiš sva dešavanja u Kragujevcu za mlade, pridruži se našoj FB grupi Projekti za mlade Kragujevac.

Milica Stojilović, AIESEC 

 

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

NASLOVI IZ BIBLIOTEKE

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html