Gradsko veće odredilo sedmoro kandidata za Đurđevdansku nagradu u pet oblasti (Кomisija je dostavila 22 predloga iz devet oblasti)

Gradsko veće odredilo sedmoro kandidata za Đurđevdansku nagradu u pet oblasti (Кomisija je dostavila 22 predloga iz devet oblasti)

Na sajtu Grada objavljeno je da je Gradsko veće utvrdilo Predlog odluke o dodeli Godišnje nagrade grada Kragujevca – Đurđevdanske nagrade za 2022. godinu i uputilo odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje.

U oblasti umetnosti za Đurđevdansku nagradu predloženi su Dejan Petrović, magistar primenjenih umetnosti za osvojenu Prvu nagradu na 17. Izložbi pozorišnih plakata i grafičkog oblikovanja u okviru 67. Sterijinog pozorja i Saša Vujić Vuja, osnivač i lider benda „KBO“, za pank-rok album pod nazivom „100 posto“, koji je objavljen na dva nosača zvuka - kompakt disku i long plej gramofonskoj ploči i nastupe sa pank-rok bendom „KBO“ na veoma uspešnim koncertima u Beogradu i Kragujevcu, objavio je Grad.

Na listi kandidata koju je utvrdio Odbor za obeležavanje praznika, jubileja i dodelu priznanja za ovu oblast nalazili su se još Slobodan ĆirovićSvetomir MadžarevićPetar Todorović.

Dr Valentina Opančina, specijalista radiologije, doktor medicinskih nauka za interventnu neuroradiologiju i subspecijalizant neuroradiologije i asistent na Fakultetu medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, predložena je za Đurđevdansku nagradu u oblasti nauke, za naučni rad „Case 310“ na temu dijagnostika pacijenata sa lumbalnom diskus hernijom koji imaju posteriornu epiduralnu migraciju diskusa, objavljen u naučnom i stručnom časopisu „Radiolog i osvojenu nagradu Evropskog udruženja neuradiologa i Evropske škole radiologije, piše na sajtu Grada.

Bili su nominovani još Katarina Leković i Veljko Leković.

U oblasti obrazovanja najbolji predlog je OŠ „Prota Stevan Popović“ iz Čumića, za realizaciju slobodne vannastavne aktivnosti „Nasleđe moga kraja”, piše u zvaničnoj objavi.

U toj oblasti "konkurenti" sU bili: Katarina Jevremović i Milica VujsićPredškolska ustanova “Vrabac” i Slavica Đorđević.

Za Đurđevdansku nagradu u oblasti sporta predložena je Teodora Vukojević, za osvojene zlatne medalje u juniorskoj i seniorskoj kategoriji u disciplinama standardna vazdušna puška i malokalibarska puška na Kupu Srbije, osvojene zlatne medalje u juniorskoj i seniorskoj kategoriji u disciplini miks par na Prvenstvu Srbije, osvojenu bronzanu medalju u seniorskoj kategoriji u disciplini standardna vazdušna puška miks par i osvojeno 6. mesto pojedinačno na Svetskom kupu u Egiptu, osvojenu srebrnu medalju u seniorskoj konkurenciji u disciplini standardna vazdušna puška na Mediteranskim igrama u Alžiru, i osvojenu zlatnu medalju u seniorskoj konkurenciji u disciplini standardna vazdušna puška na Evropskom prvenstvu u Norveškoj.

"Takmaci" za gradsko priznanje bili su i Miodrag Savić i Srđan Ristić.

Grad je saopštio da su u oblasti humanitarnog karaktera predložene Tatjana Marinković, za pokretanje i realizaciju brojnih humanitarnih i kulturnih aktivnosti u 2022. godini, u okviru NVO „Kolo srpskih sestara – Kragujevac“ i Danijela Nešović, za pokretanje i realizaciju značajnih humanitarnih akcija za pomoć deci sa autizmom u 2022. godini.

Kandidati su bili još Saša AlempijevićPetar Todorović. 

"Nisu prošle" ni nominacije Apotekarske ustanove Kragujevac - u oblasti medicine, Dušana Spasojevića - u oblasti arhitekture i urbanizma, udruženja PRVI PRVI NA SKALIza oblast novinarstva, kao i Milana Stojadinovića - u oblasti poljoprivrede.

Nagrade će laureatima biti uručene na svečanoj sednici Skupštine grada na Đurđevdan – 6. maja. STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html