Nestašica A- i 0- krvne grupe

Nestašica A- i 0- krvne grupe

Usled nestašice A- i 0- krvne grupe, Služba transfuzije Kliničkog centra u Kragujevcu poziva sve dobrovoljne davaoce da dođu i daju dragocenu tečnost. Radno vreme Transfuzije je od 7 časova i 30 minuta do 13 časova i 30 minuta.

Poziv se odnosi i na sve ostale sugrađane koji su dobre volje i žele da se odazovu. Deficit sa A- i 0- krvnom grupom je još uočljivi u ovoj službi s obzirom da slede praznični dani što nepovoljno utiče na zalihe u Transfuziji.

Iz Transfuzije podsećaju da nulta negativna krvna grupa davaoce čini univerzalnim, ali primaoci mogu da prime samo istu krvnu grupu. Dobrom voljom, građani obezbeđuju najbolje, a to su razni derivati koji mogu da služe za lečenje mnogih bolesti. Od jedne jedinice dobrovoljnog davaoca krvi mogu da se naprave četiri derivata. Dobrom voljom, uz odvojenih 15 minuta, svaki davalaca može spasiti četiri života.

Transfuzija Kliničkog centra nalazi se u ulici Змај Јовина 30, a kontakt-telefon je 034/505-130. 

KLINIČKI CENTAR KRAGUJEVAC - TRANSFUZIJA FB PROFIL

Print Friendly and PDF

Komentara: 1

  • Džonizam
    10.02.2015

    Koji sad praznici? A mogli bi i da produžite to radno vreme jer većina nas radi pre podne a kod privatnika to 2 slobodna dana za davanje krvi postoji ali samo u mašti!

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html