PEK Gora: Pohod na golijsku transverzalu

PEK Gora: Pohod na golijsku transverzalu

Odlazak na tradicionalnu planinarsku akciju "Pohod na golijsku transverzalu" biće organizovan u nedelju 14. juna.

Polazak iz Kragujevca je od Krsta u centru grada u nedelju u 4:30 ili, ako postoji interesovanje učesnika, u subotu popodne sa noćenjem na Rudnu u privatnom smeštaju ili u šatorima.

Otvaranje akcije je na Rudnu u 7:45, a polazak na stazu u 8 časova. Pešači se do planine Radočelo (1643mnv) i nazad do Rudna. Staza je lagana, dužine 18,3 km, a visinska razlika je 543 metra.

Cena prevoza biće naknadno objavljena, a zavisiće od broja prijavljenih učesnika. Učesnici koji nisu članovi PSS plaćaju dodatnih 100 dinara, sem Prijatelja kluba koji treba svoju člansku karticu da pokažu organizatoru akcije, koji će upisati na kartici datum učešća.

Obuća i odeća moraju da budu primerene vremenskim uslovima. Planinarske cipele su poželjne, a može se šetati i u jačim patikama za hodanje. Sa sobom treba imati zaštitu od kiše i sunca, a hranu i vodu, potrebnu za vreme pešačenja, nositi sa sobom u rancu. Štapovi za hodanje mogu da olakšaju kretanje.

Svi učesnici u akciji učestvuju na sopstvenu odgovornost! Pri izvođenju akcije moraju se poštovati odredbe iz "Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti" i "Pravila ponašanja planinara", dokumenata koje je usvojio Planinarski savez Srbije. Takođe učesnici u akciji dužni su da ispoštuju usmena uputstva i odluke organizatora i vodiča akcije.

Prijavljivanje za akciju je u sredu 10. juna na sastanku kluba u OŠ „Moma Stanojlović“ od 19:30 ili organizatoru akcije Ivanu Popoviću (0601863888).

Akciju organizuje PSK "Železničar" iz Kraljeva.

PEK GORA BLOG, FB PROFIL /STRANA    

APEL: ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html