Svetski dan dece obolele od raka - i u Kragujevcu

Svetski dan dece obolele od raka - i u Kragujevcu

Svakog dana u Srbiji jedno dete oboli od raka, a svakog sedmog izgubi život. Potrebno je mnogo podrške 365 dana u godini. Počnimo danas...


Svetski dan dece obolele od raka, 15. februar, po prvi put biće obeležen i u Kragujevcu, a organizator događaja u nedelju od 12 časova Kod krsta biće Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Akcija "Seti se! Svaki dan!" poslužiće za upoznavanje Kragujevčana sa radom organizacije NURDOR i problemima sa kojima se susreću deca obolela od raka i njihovi roditelji, а moći ће da se uključe u akciju i kupovinom humanitarnih ukrasa. Najavljeno je i simbolično puštanje balona u svih deset gradova u kojima se organizuje ova akcija, a obezbeđen je i prenos dobrotvornog koncerta Aleksandra Simića i ansambla Serafimi sa talasa Radio Beograda. 

Udruženje je dobilo SMS broj za sve mreže, tako da svi prisutni ali i ostali sugrađani mogu slanjem poruke na broj 1150 da podrže akciju i unapređenje kvaliteta lečenja dece iz cele Srbije o kojima svakodnevno brine NURDOR. Cena slanja poruke je 100 dinara i važi za sve mreže.

NURDOR je neprofitna, nestranačka, nevladina organizacija čiji su osnivači roditelji izlečene i preminule dece, medicinsko osoblje sa hemato-onkoloških odeljenja i volonteri koji su prepoznali potrebu za sistemskom i efikasnom podrškom roditeljima dece obolele od raka. Udruženje je osnovano 2003. godine i okuplja roditelje i prijatelje dece iz cele Srbije. Cilj organizacije je obezbeđivanje visokog kvaliteta lečenja, rehabilitacije i socijalizacije obolele i izlečene dece. NURDOR je član je Internacionalne konfederacije udruženja roditelja dece obolele od raka ICCCPO koja blisko sarađuje sa Svetskim društvom pedijatrijske onkologije SIOP.

FB DOGAĐAJ 

SNIMCI NA JUTJUBU 

PRILOG RTK, 15. 2. 2015.NURDOR SAJT, FB STRANA/PROFIL, TVITER

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html