Za osnovce - dramski studio diplomiranog glumca

Za osnovce - dramski studio diplomiranog glumca

Dramski studio "Petar Pan" upisuje nove članove u periodu od 15. do 30. januara. Svi zainteresovani školskog uzrasta mogu da postanu članovi i upuste se u avanturu zvana gluma, prijavama na brojeve telefona: 0600453445, 0605122014 i 066453445. 

Studio je počeo sa radom 1. oktobra 2014. godine. pod vođstvom Petra Lukića, diplomiranog glumca Pozorišta za decu.

Pored Petra, sa polaznicima rade: Tanja Lukić, saradnik iz oblasti dramske pedagogije, Marija Mošić, diplomirani muzički pedagog iz oblasti muzike i izvođačkih umetnosti i stalni član gradskog hora "Liceum", Jovana Todorović, profesionalna balerina, kao i Nevena Jovanović, diplomirani logoped.

Program rada čine sledeći segmenti:

GLUMA

Polaznici kroz vežbe i zadatke, prilagođene njihovom uzrastu upoznaju osnovu glumačke igre, stvaranje pozorišnog lika, dramsku strukturu jednog dela, proces stvaranja pozorišne predstave.

DIKCIJA

Kroz dikcijske vežbe polaznici uče pravilan način disanja, razvijaju svoju artikulaciju, uče se jasnom i preciznom govoru, ovladavaju akcentima pravilnim za srpski književni jezik.

SCENSKI POKRET

Pored osnovnih vežbi zagrevanja i razgibavanja, polaznici razvijaju osećaj za ritam, pravilno hodanje i držanje, uče osnove scenske igre kao i niz koreografskih elemenata.

KULTURA GOVORA

Tokom časova velika pažnja se posvećuje načinu govora. Polaznici se uče da govore bez poštapalica, sa jasnom porukom i jasnim stavom u svakoj rečenici)

JAVNI ČASOVI

Izvođenjem javnih časova polaznici pokazuju rezultate jednogodišnjeg rada.

Časovi su formirani tako da svaki polaznik ima svoj prostor gde može iskazati maštu i kreativnost u individualnom i kolektivnom radu. Da se kroz najrazličitije vežbe oslobode i prepoznaju i razviju svoj talenat. Radeći na pravilnom izgovoru, neverbalnoj komunikaciji i širenju vokabulara, učićemo ih razvijanju individualnosti unutar grupe.

Predispozicija da glumi postoji u svakom detetu, a ono što dete neće znati kasnije u životu jeste da razgovara sa pticama i da njima gospodari. Zajedno smo tu da razvijemo njihove talente i da ih učimo da je zabavno kada niko nije izostavljen, kada su sve razlike u karakteru, mašti, rešenjima, idejama zanimljive, poželjne i obogaćuju druženje. 

Sreću u džep, nabaci osmeh lep, gluma ne boli, pozorište se voli!

GOSTOVANJA U MEDIJIMA

FB STRANA 


PPNS/KG VODIČ

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html