Deca pobedila rak, sad osvajaju medalje

Deca pobedila rak, sad osvajaju medalje

Osmoro dece izlečene od raka u pratnji dva volontera učestvovalo je na Svetskim pobedničkom igrama dece lečene od raka, održanim u Moskvi od 4. do 8. jula.

Bio je to jubilarni, deseti susret dece-pobednika, a srpska ekipa osvojila je ukupno sedam medalja: četiri zlatne, dve srebrne i jednu bronzanu - u konkurenciji 500 takmičara iz 16 zemalja.

- Srebro koje sam osvojila u fudbalu je namenjeno mami, tati i bratu, ali i Kragujevcu i Srbiji - razdragano je govorila Teodora Vranješević, objavile su Večernje novosti. - Mnogo sam ponosna što sam uspešno predstavljala svoju zemlju u Moskvi. Treći dan takmičenja, kada smo osvojili šest medalja, bio nam je najuspešniji i ceo naš tim bio je presrećan. Nadam se da će i dogodine, tim naših drugara koji bude išao, osvojiti bar sedam medalja kao mi, a iskreno im želim da ih bude i više.

Četiri dana ponosno su predstavljati Srbiju i Pobedu, saopštio je Nurdor, nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, i opisao nastup jednom rečenicom: Savršenstvo emocija, lepote, hrabrosti i njihovog životnog uspeha, a to je pobeda nad bolešću!

PRILOG TV KRAGUJEVAC

Foto: Nurdor, Nataša Vranješević 


ARHIVA PPNS


PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari