Podrži PKGang da ode u Hjuston!

Podrži PKGang da ode u Hjuston!

Zdravo svima!

Ne možemo da sakrijemo sreću koja nas je obuzela kada smo čuli vest da smo zahvaljujući uspehu na takmičenju u Celju pozvani u Hjuston, na šampionat FLL-a. :) Meseci truda i napornog rada su se isplatili! Sada bismo želeli da čujete nešto više o nama.

Mi smo tim PKGang iz Prve kragujevačke gimnazije. Tim čine: Ivan, Milica, Dunja, Milutin, Mihailo, Anja i Marta. Ono što je važno da se zna je: šta je zapravo FLL?

PRVI PRVI NA SKALI Podrzi PKGang da ode u Hjuston! 2

FIRST Lego League je internacionalno takmičenje koje se održava u 98 zemalja širom sveta. Ove godine tema takmičenja je INTO ORBIT. Deca uzrasta 9-16 godina imaju priliku da se pokažu u tri etape takmičenja:

1. Core Values

Ovaj deo takmičenja uči učesnike da rade u timu i sarađuju. Podstiče prave vrednosti i uči nas da poštujemo i saslušamo svakoga, kao i da se opustimo, družimo i zabavljamo, jer to je poenta takmičenja. :) Ove godine, i na takmičenju u Beogradu i u Celju naš tim je osvojio prvo mesto u ovoj kategoriji. Ne možemo biti srećniji povodom toga.

2. Robot Game

Programiranje robota koga sami konstruišemo pomoću lego kockica da pređe određene prepreke na stolu. Interaktivan način da se probudi znatiželja za programiranjem. Navijali smo za našeg robota Gemu i bodrili smo drugare koji su ga puštali.

3. Projekat

Ove godine imali smo zadatak da pomognemo astronautima sa nekim od problema sa kojima se susreću tokom boravka u svemiru. Naš tim se konkretno bavio gubitkom čula ukusa u svemiru i rešenje projekta je naš food inhalator. Sve ovo probudilo je pravi istraživateljski duh u nama.

Na turniru koji je održan 2. februara ove godine u Beogradu, PKGang je osvojio drugo mesto u ukupnom plasmanu i time, pored još tri ekipe, ostvario prolazak na turnir u Sloveniji.

Zatim smo 16. marta išli u Celje. Pre svega, atmosfera u Prvoj osnovnoj školi u Celju bila je predivna. Drago nam je što smo bili gosti tamo.

Prvi smo od svih srpskih ekipa koje su bile u Sloveniji. Time je naš tim PKGang ostvario plasman za svetsko takmičenje u Hjustonu, "gradu svemira". Ponosni smo jedni na druge i zahvalni smo našim mentorkama Katarini, Ani, Ljubici i Marini što su nam pomogle da ostvarimo ovaj uspeh.

Međutim, nažalost, mi sami ne možemo da finansiramo odlazak u Ameriku. Stoga, molimo sve ljude koji su u mogućnosti da nam novčano pomognu da odemo na šampionat. Pomozite nam da ostvarimo naše snove i da predstavimo našu školu, grad, i državu na najbolji način. Svaka pomoć je dobrodošla.

PRVI PRVI NA SKALI Podrzi PKGang da ode u Hjuston! 3

Kontakt telefoni: Katarina Veljković +381642608982; Ana Stanković +381603908069; Ljubica Mudrić Staniškovski +381644034743, a žiro račun: 840-1844760-86.

Hvala vam na izdvojenom vremenu :)
#TeamWorkMakesADreamWork!

DELITE SVI MOLIMO VAS ❤️

PKGANG FB STRANA 


ARHIVA PPNS


PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html