Džejmi Oliver vas poziva da se borite za zdraviju ishranu dece

Džejmi Oliver vas poziva da se borite za zdraviju ishranu dece

Džejmi Oliver, jedan od najpoznatijih kuvara na planeti, odlučio je da se ozbiljno uhvati u koštac sa nezdravom ishranom i njenim posledicama. Pokrenuo je projekat "Food Revolution" kojim se bori protiv gojaznosti i dijabetesa.

"Trenutno se suočavamo sa globalnom epidemijom debljine. Oko 42 miliona dece širom sveta je gojazno, a već i deca mlađa od pet godina boluju od dijabetesa tipa 2. Sledeća generacija živeće kraće od svojih roditelja ako ne budemo hitno reagovali i spasili živote ovih mladih ljudi", upozorava Oliver.

Zbog toga Džejmi poziva svoje poštovaoce i sve koji dele njegovu zabrinutost, da potpišu peticiju koju je ovaj britanski kuvar pokrenuo na sajtu Change.org, i koju je već potpisalo oko milion i po ljudi iz celog sveta.

"Želim da peticijom utičemo da vlade širom sveta preduzmu korake da se u škole uvede obavezno učenje kuvanja. Najvažnije je da mlade naučimo životnim veštinama koje će im omogućiti da vode zdravije, srećnije i plodotvornije živote. Iskreno verujem da je to ljudsko pravo svakog deteta", kaže Džejmi.

Više o ovom projektu možete saznati na sajtu www.foodrevolutionday.com

PPNS/O GMO/VIDEO

Foto: www.foodrevolutionday.com
Izvor: detinjarije.com

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html