Čista Srbija u Kragujevcu: U Ilićevu šesto gradilište

Čista Srbija u Kragujevcu: U Ilićevu šesto gradilište

U MZ Ilićevo otpočeli su radovi na izgradnji kanalizacione mreže u okviru projekta Čista Srbija, i to u ulicama Dimitrija Katića i Svete Pavkovića. Radove su obišli Miroslav Petrašinović predsednik Skupštine grada i Ivica Momčilović zamenik gradonačelnika sa saradnicima.

Otvaranjem novog gradilišta u MZ Ilićevo nastavljaju se radovi u okviru projekta Čista Srbija iako se realizuju radovi paralelno u više mesnih zajednica.

- Ovo je šesta mesna zajednica u kojoj otpočinjemo radove i postižemo planiranu dinamiku kao što smo i obećali građanima. U Maršiću, Malim Pčelicama, Beloševcu radovi se privode kraju, završavamo Brđansku ulicu a danas se asfaltira Ulica Milivoja Bankovića Sićka u Beloševcu, rekao je zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović, zahvaljujući se ekipama koje rade na terenu, ali i građanima na strpljenju jer se u narednom periodu otvaraju nova gradilišta.

Momčilović je podsetio da je završeno planiranje druge faze i novih 55 kilometara kanalizacione mreže od kojih je 13 kilometara u Kormanu, a koji su planirani u okviru izgradnje deponije u Vitlištu.

- Drugom fazom predviđena je rekonstrukcija najvećim delom već postojeće kanalizacione mreže u centralnom gradskom jezgru. Uskoro krećemo sa izradom idejnih rešenja nakon toga ide projektovanje, lokacijski uslovi i u planu je da s proleća krenemo sa rekonstrukcijom centralnog gradskog jezgra, a onda i rešavanje pitanja ulica što su neka od pitanja koje građani najčešće postavljaju, a i u interesu grada je da ulice u centru budu asfaltirane. Uskoro će biti otvorena gradilišta i u drugim delovima grada, jer su sva ispitivanja završena i time postižemo dinamiku koju smo na početku obećali, poručio je Momčilović.

Ulice Svete Pavkovića i Dimitrija Katića spadaju u grupu prvog prioriteta u okviru projekta Čista Srbija na teritoriji MZ Ilićevo. Projektovana dužina Ulice Dimitrija Katića je 290,7 metara, a Svete Pavkovića 59,7 metara i urađeno je 48 metara, pa se očekuje da radovi u ovom delu grada budu završeni u predviđenom roku.

Izvor: Grad Kragujevac  


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020


ARHIVA PPNS WWF: EVROPSKE VLADE, KORPORACIJE I INVESTITORI ZATVARAJU OČI PRED RIZICIMA OD NESTAŠICE VODE

WWF: Evropske vlade, korporacije i investitori zatvaraju oči pred rizicima od nestašice vode

PREPORUKA - EKSKLUZIVNO NA PPNS SANU: PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari