Dan pešačenja 2022 - 10. septembar

Dan pešačenja 2022 - 10. septembar

Planinarski Savez Srbije (PSS) 10. septembra, kao i godinama do sada, organizuje najveću ovogodišnju planinarsku akciju "Dan pešačenja", pod sloganom "Korak bliže zdravlju", najavljuje Planinarsko društvo "Žeželj".

Dan pešačenja predstavlja poziv javnosti u Srbiji da se toga dana pokrene i napravi korak bliže zdravlju. Planinari iz cele Srbije animiraće stare i mlade, porodice, tinejdžere, penzionere, zaposlene, školarce i studente da se toga dana priključe akciji i prepešače 100 metara ili više kilometara. Toga dana pešačiće se po označenim stazama u gradovima, parkovima, prirodi u okruženju, planinama Srbije, najavljuju kragujevački planinari.

PD Žeželj napominje da je početak akcije sa raskrsnice u selu Bajčetina (koordinate su 43.865158491242425 i 20.881466452039028), a vreme polaska na pešačenje biće 10:30.

Opis događaja

  • Kružna staza Selo Bajčetina (690m)-Dulenski Crni vrh (897m)-Selo Bajčetina (690m)
  • Ukupan uspon 340mnv, ukupan silazak 340 mnv, dužina staze 10,5km
  • Vreme prolaska staze 3,5č laganog hoda

- Na stazi postoje dva izvora vode za piće. Staza je ujedno deo "Gledićke transverzale". Mogu učestvovati svi zainteresovani građani ljubitelji prirode, planinari… Savetujemo da se obuća i odeća prilagode vremenskim uslovima i terenu. Upoznajte stazu radi samostalnog obilaska sa porodicom i prijateljima. Staza je obeležena tablama i planinarskim markacijama i može se proći samostalno, poručuju planinari

Vodiči su Nataša Cvetković i Nikola Miletić, a za prijave i dodatne informacije zadužen je Voja Milić 0642774442.

Akcija se sprovodi širom Srbije, a za sada su prijavljena okupljanja u sledećim gradovima i opštinama: Aleksandrovac, Bajina Bašta, Bačka Palanka, Bela Crkva, Beograd, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Valjevo, Vršac, Zrenjanin, Jagodina, Kikinda, Kragujevac, Lazarevac, Leposavić, Leskovac, Novi Banovci, Niš, Niška Banja, Paraćin, Priboj, Prokuplje, Ražanj, Svilajnac, Smedervska Palanka, Sokobanja, Sombor, Stara Pazova, Ćuprija, Užice, Čajetina...(spisak se redovno ažurira na sajtu PSS).


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

ARHIVA PPNS AKADEMIK STEVANOVIĆ: PROJEKAT RIO TINTA PRIMER KOLONIJALNOG POSEDA

Akademik Stevanović: Projekat Rio Tinta primer kolonijalnog poseda

PREPORUKA PPNS SANU: PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

IZ ARHIVE PPNS PRVI PRVI NA SKALI NA PREDSTAVLJANJU PROJEKATA EKOLOGIJA KRAGUJEVAC I KRAGUJEVAC BEZ GMO 2022

PRVI PRVI NA SKALI na predstavljanju projekata Ekologija Kragujevac i Kragujevac bez GMO 2022

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari