Prof. dr Ratko Ristić: Ukoliko vam je otadžbina u srcu - poziv na protest 17. marta 2023.

Prof. dr Ratko Ristić: Ukoliko vam je otadžbina u srcu - poziv na protest 17. marta 2023.

Obraćanje prof. dr Ratka Ristića, redovnog profesora Šumarskog fakulteta (dekana od 2015. do 2021), prorektora Univerziteta u Beogradu, predsednika Odbora za zaštitu životne sredine te institucije


Dragi prijatelji,

Oni koji su bombardovali Srbiju 1999. godine, divljački, nelegalno, sa strastvenom mržnjom, oni koji su okupirali naše Kosovo i Metohiju, oni koji su podržali rušenje crkava, manastira i satiranje naših grobalja, kako bi se obrisao svaki trag o srpskom prisustvu, oni koji su omogućili etničko čišćenje 250 hiljada Srba koji su proterani sa Kosova i Metohije, i oni koji danas mirno posmatraju iživljavanje i teror Arbanasa u uniformama i civilnim odelima nad našom decom, sada nam nude neki čudan sporazum kojim se ne rešava nijedno bitno pitanje, a otvaraju se brojni problemi.

Zanimljivo, isti oni koji su nepogrešivo bili na strani srpskih neprijatelja u poslednjih 30 godina sada nam nude, preporučuju, zahtevaju raskopavanje trećine naše zemlje u potrazi za litijumom, zlatom, srebrom i ostalim mineralnim resursima iako su svesni da će to izazvati dodatnu destrukciju životne sredine, pojačati sve nivoe zagađenja i ugroziti i onako narušeno javno zdravlje u našoj zemlji.

Zato, ukoliko vam je otadžbina u srcu, ukoliko smatrate da su sloboda, pravda, istina - najviše vrednosti za svakog pojedinca i za bilo koje društvo, dođite 17. marta u 18 časova ispred hrama Svetog Save u Beogradu. 

VIDEO (2’2")


ARHIVA PPNS POLJOPRIVREDA ILI RUDARENJE - ŠTA JE BUDUĆNOST LEVČA (AUDIO) - REKOVAC, 10. 3. 2023. 

Poljoprivreda ili rudarenje - šta je budućnost Levča (AUDIO) - Rekovac, 10. 3. 2023.

EKSKLUZIVNO NA PPNS SANU: PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI

PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari