Rio Tinto pokreće uređenje parcela i traži nove radnike

Rio Tinto pokreće uređenje parcela i traži nove radnike

Kompanija Rio Sava Exploration pokrenuće proces uređenja parcela u svom vlasništvu na osnovu dobijenih dozvola. Raščišćavanje zemljišta i uklanjanje kuća i objekata koji više nisu u upotrebi vršiće se iz bezbednosnih razloga, u skladu sa propisima Republike Srbije i standardima koji garantuju bezbednost radnika, životne sredine, lokalnog stanovništva i zajednice. Rešenja o dozvoli uklanjanja objekata su dostupna na sledećem linku - saopštila je kompanija pre šest dana na svojoj zvaničnoj FB stranici.

Rio Sava poručuje da je za sve informacije u vezi sa postupkom uređenja parcela na raspolaganju u Informacionim Centrima u Loznici (Gimnazijska 4) i na Brezjaku (Stevana Sinđelića 9), radnim danima od 8 do 16 časova.

Rešenja na koje se poziv ćerka-firma Rio Tinta doneo je Odsek za sprovođenje objedinjene procedure i planiranja pri Odeljenju za planiranje i izgradnju u Gradskoj upravi Loznice. Najveći broj ovih dozvol donet je 10. avgusta, a nekoliko nosi datume 18. i 26. avgusta.

Uklanjanje objekata je dozvoljeno vlasniku preduzeća Rio Sava iz Beograda, a projekte rušenja izradilo je PD Delta inženjering.

Imena odgovornih lica su zatamnjena u ovim dokumentima.

Uz zahtev za izdavanje dozvole za rušenje, Rio Sava je dostavila projekte, dokaze o pravu svojine, potvrde EPS-a i JKP Vodovod i kanalizacija iz Loznice.

Ova rešenja su jedini dokumenti Rio Tinta iz 2022. godine dostupni na sajtu korporacije. Prethodni su postavljeni 2021. - reeenja Ministarstva, kao i Memorandum o razumevanju iz 2017. godine.

PRILOG: 44 DOKUMENTA (175 STRANICA)


Istovremeno, dok Rio Tinto u Srbiji "pokrenuće proces uređenja parcela u svom vlasništvu na osnovu dobijenih dozvola", preko platforme Infostud objavljuje oglase za zapošljavanje na četiri radna mesta: Travel administrator, Information Centre Communication Analyst, HR Administrator/Analyst i Senior Advisor Brand and Digital Communication.

Uz to, kako je početkom oktobra objavilo udruženje "Marš sa Drine", Rio Sava je sa Poljoprivrednim fakultetom u Novom Sadu potpisala Memorandum o poslovnoj saradnji. Na novosadskom fakultetu su za N1 rekli da je to urađeno na inicijativu kompanije koja im se obratila 2020. godine.

Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS) apelovao je na konsultantske kuće da ne pristanu na saradnju sa kompanijom Rio Tinto, za koju kažu, preneo je N1 takođe, da ne odustaje od projekta Jadar i eksploatacije litijuma u okolini Loznice, zbog čega želi da angažuje savetnike koji bi popravili imidž kompanije i lobirali za nju.


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020


ARHIVA PPNS WWF: EVROPSKE VLADE, KORPORACIJE I INVESTITORI ZATVARAJU OČI PRED RIZICIMA OD NESTAŠICE VODE

WWF: Evropske vlade, korporacije i investitori zatvaraju oči pred rizicima od nestašice vode

PREPORUKA - EKSKLUZIVNO NA PPNS SANU: PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html