Uređen memorijalni park u Šumaricama akcijom Kluba akcijaša i volontera Kragujevac

Uređen memorijalni park u Šumaricama akcijom Kluba akcijaša i volontera Kragujevac

Akcija čišćenja Spomen parka u Šumaricama organizovana je i ove godine vikend pred održavanje antiratne manifestacije "Veliki školski čas".

Koordinator akcije bio je Klub akcijaša i volontera Kragujevac (KAVK), uz podršku grada Kragujevca, u saradnji sa partnerskim udruženjima, učenicima Prve kragujevačke gimnazije, Srednje stručne škole, Trećeg kragujevačkog bataljona i zainteresovanim građanima, saopštio je Grad.

- Ovo je šesta godina održavanja akcije koju realizuje Klub akcijaša i volontera, a posebno je zadovoljstvo što je svake godine sve više učesnika, naročito mladih ljudi. Veoma je bitno da mladima usadimo svest o ekologiji i koliko je značajno čuvati životne sredinu. Ovo je naš grad i svi mi živimo u njemu zbog čega treba odgovorno da se ponašamo prema njemu i da ga ne zagađujemo, kazao je Stefan Nikezić, član Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine, koji je pozdravio učesnike akcije.

On je istakao da će grad Kragujevac i dalje nastaviti da podržava ovakve i slične akcije jer od njih svi imamo koristi.

- Današnjom akcijom pridružujemo se i obeležavanju Evropske nedelje lokalne demokratije koju organizuje Savet Evrope u 47 država, čija je tema podizanje svesti kod mladih o očuvanju životne sredine i kako lokalne zajednice mogu da pomognu, dodao je Nikezić.

- Za pet i po godina postojanja, ovo je 11 akcija čišćenja i uređenja prostora na teritoriji grada Kragujevca, a šesta koju tradicionalno organizujemo pred komemorativni skup povodom obeležavanja 21. oktobra. Čast nam je što možemo da uredimo našu svetinju, rekao je Jovica Stanković, predsednik Kluba akcijaša i volontera.

U dogovoru sa Spomen parkom "Kragujevački oktobar", uklanjan je otpad, šiblje i divlje rastinje sa zapadnog dela memorijalnog parka, od spomenika streljanim đacima i profesorima do česme, a učenici su uklanjali smeće do spomenika Nada Naumović.Cilj je bio da prostor bude što lepši za naše građane i za sam skup 21. oktobra, poručili su organiaztori.

Za učešće u akciji bili su pozvani građani, ekološka udruženja, a ove godine po prvi put su se pridružili Gradski odbor SUBNOR-a i Udruženje građana "Veterani vojne policije Srbije", uz tradicionalno učestvovanje članova Vojnog sindikata Srbije.

Svoju zahvalnost učesnicima i organizatorima akcije uputila je i direktorka Spomen parka "Kragujevački oktobar Marijana Stanković, izrazivši zadovoljstvo što je ona u oktobru postala tradicionalna.

- Ova akcija u planu je i programu naše ustanove i programu Kluba akcijaša i volontera. Naša ustanova i komunalna preduzeća održavaju Spomen park tokom cele godine, ali smo naročito ponosni na to što našim posetiocima možemo da kažemo da dodatni doprinos uređenju našeg memorijalnog prostora kroz organizovanje radnih akcija daju građani i volonteri, rekla je Stanković.

Akcija je organizovana u okviru projekta "Dobrovoljno uredimo svoju okolinu" koji sufinansira grad Kragujevac.

Izvor: Grad Kragujevac
Obrada: PRVI PRVI NA SKALI 


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAMJUTJUBMIKSKLAUD


PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html