Zasađene sadnice platana - deo projekta Studentski dar Zelengrad

Zasađene sadnice platana - deo projekta Studentski dar Zelengrad

Sa ciljem oplemenjivanja životnog prostora i očuvanja životne sredine, na stadionu FK Divostin i u dvorištu izdvojenog odeljenja OŠ Jovan Popović u Šumaricama, zasađene su sadnice platana u okviru Projekta Studentski dar – Zelengrad. Uz podršku Grada Kragujevca, ovaj Projekat realizuje Omladinska organizacija Šumadije u saradnji sa Studentskim parlamentom Fakulteta inženjerskih nauka.

- Marljivo smo radili na ozelenjavanju našeg grada i želimo da ovu godinu i završimo u tom duhu. Na stadionu FK Divostin smo zasadili 15 sadnica platana. Kada se utakmice budu održavale tokom letnjih meseci, naši sugrađani će imati priliku da u hladu navijaju za svoj tim. U dvorištu izdvojenog odeljenja OŠ Jovan Popović u Šumaricama smo zasadili pet sadnica platana jer nam je cilj da stvorimo lepši i zdraviji ambijent za naše najmlađe sugrađane. U toku prošle godine, predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama smo poklonili preko 200 sadnica belog jasena kako bi se oplemenila dvorišta, rekao je Stefan Nikezić, član Gradskog veća za zaštitu i unapređenje životne sredine.

Veljko Stefanović, predstavnik Omladinske organizacije Šumadije, istakao je da je pošumljavanje primarni cilj Projekta Studentski dar – Zelengrad i dodao da će oko pošumljenog prostora biti postavljene drvene oglasne table informativnog karaktera o sadnicama, kao i drvene kante radi skladištenja određenih otpadnih sirovina.

Izvor: Grad Kragujevac 
ARHIVA PPNS "RUDARSKA INDUSTRIJA JE GLAVNI IZVOR ZAGAĐENJA ZEMLJIŠTA NA ZAPADNOM BALKANU" - ZAJEDNIČKI ISTRAŽIVAČKI CENTAR EVROPSKE

’Rudarska industrija je glavni izvor zagađenja zemljišta na Zapadnom Balkanu’ - Zajednički istraživački centar Evropske komisije

PREPORUKA - EKSKLUZIVNO NA PPNS SANU:
PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari