Magični napici - leče sve bolesti, rešavaju sve probleme

Magični napici - leče sve bolesti, rešavaju sve probleme

Ovog leta mi je dozlogrdila magična voda sa limunom koja uklanja naslage sa stomaka, hidrira kožu, čisti krve sudove, pegla veš, otplaćuje kredit..., ma ne znam šta još, svemoguća je. Da, letos mi se smučila magična voda sa limunom, a ovog puta su mi se smučili svi senzacionalistički naslovi na raznim portalima i u raznim grupama, koji obećavaju lečenje svih bolesti i rešavanje svih problema. Nema dana da ne naletim na neki od tih recepata, i želim da bar moje čitaoce upozorim da ne isprobavaju sve što se nudi, i da ne postoje magični napici, naročito ne oni posle kojih možete jesti bilo šta i imati ravan stomak.

Da bi vam bilo jasnije koliko sve suludih magičnih kombinacija ima u ponudi, navešću vam samo par primera.

Magični 1 - napitak od vina i belog luka

Ovaj magični napitak navodno služi za eliminaciju masnoća iz organizma, ali nisam sigruna da li autor misli na masnoće u krvi ili potkožno masno tkivo. U svakom slučaju, "garantovano eliminiše masnoće" za oko mesec dana korišćenja. Pričali smo o koristima belog luka, čak smo pominjali i neke od korisnih sastojaka vina, ali ovaj napitak zaista ne može da učini čudo koje bi mala promena prehrambenih navika mogla da napravi.

Magični 2 - napitak od jabuke i cimeta

U ovom slučaju, voda i cimet se prelivaju prokuvanom vodom, i ovakva čarobna vodica služi za izbacivanje viška vode iz organizma, smanjenje telesne mase i ubrzavanje metabolizma. Mislim da nije potrebno da napominjem da je pravilna rehidracija veoma važna za metabolizam, i to je jedino što ovim napitkom možete da postignete, da se rehidrirate.

Magični 3 - zapravo magični sirup koji preporučuje neko od koga se to najmanje očekuje

Preskočiću taj deo priče, ali prosto moram da pitam, da li zaista iko veruje da napitak od đumbira, rena, limuna, meda i cimeta treba da se računa kao obrok, i zaista pruža osećaj sitosti čak i do tri sata?! Ovaj sirup možda ima neke druge koristi, ali nikako se ne sme koristiti kao obrok.

Magični 4 - napitak protiv celulita

Napitak se pravi od ananasa, krastavca, mleka i mirođije. Je l’ treba još nešto da kažem, osim svaka čast onome ko to proguta? Napitak se preporučuje kao večera. Uspešno eliminiše strašni celulit, za koji svi vrlo dobro znamo da se ne može eliminisati tek tako.

Magičnih napitaka ima previše, i ako bih krenula da pričam i o onima koji garantovano leče i mnoge bolesti, čak i karcinime, mogli bismo mesecima samo o njima da pričamo. Kao što vidite, preporučuju ih svi, od nadrilekara, preko zdravstvenih radnika, do travara, i svi vam obećavaju neverovatne rezultate računajući na to da će većina radije piti neki sirup, nego se pokrenuti i promeniti ishranu.

Volela bih da, kada sledeći put vidite neki od pompeznih naslova za tekst o napitku koji skida stomak i leči rak, preskočite takav tekst, ili ako se odlučite da ga pročitate, bar dobro razmislite o tome što ste pročitali, i potražite i drugo mišljenje.

Foto: pixabay.com,
healthyarabella.com

* * * 

Za posetioce portala PPNS: slobodni ste da pošaljete pitanja o ishrani na mejl minavb@gmail.com, rado ću poslati odgovore. Pitajte slobodno, pitajte sve i pitajte stalno, jer svako vaše pitanje, ma koliko lično bilo, drugima može da bude primer kako da pronađu svoj put za bolji osećaj u životu.

Jasmina Mitrić FB STRANATVITER

Jasmina M

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html