Rasturanje PKB - najveće zlo agroprivrede; ’’Branko Gleđa’’ - model pljačkanja zadružnog sektora

Rasturanje PKB - najveće zlo agroprivrede; ’’Branko Gleđa’’ - model pljačkanja zadružnog sektora

18. SEDNICA ODBORA ZA PRIVREDU, REGIONALNI RAZVOJ, TRGOVINU, TURIZAM I ENERGETIKU

Odbor za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku je na sednici održanoj 1. avgusta razmotrio Informaciju o radu Ministarstva privrede za period januar-mart 2017. godine i izveštaje Ministarstva privrede o stanju postupka privatizacije za april, maj i jun 2017. godine.

Obrazlažući Informaciju i izveštaje, pomoćnik ministra privrede Dragan Ugrčić je istakao da u navedenom periodu nije bilo značajnijih privatizacionih aktivnosti i da je rad bio baziran na redovnim sednicama Radne grupe za petrohemijski kompleks i RTB Bor.

Tokom rasprave su se članovi Odbora posebno bavili pitanjima rada i poslovanja RTB Bor, pitanjima privatizacije PKB i privatizacije banja.

Nakon rasprave, članovi Odbora su usvojili Informaciju o radu Ministarstva privrede za period januar-mart 2017. godine, kao i izveštaje Ministarstva privrede o stanju postupka privatizacije za april, maj i jun 2017. godine.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Snežana B. Petrović, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: dr Aleksandra Tomić, Studenka Kovačević, Tomislav Ljubenović, Branislav Mihajlović, Zoran Bojanić, prof. dr Vladimir Marinković, Gorica Gajić, Snežana R. Petrović, Milimir Vujadinović i Snežana Paunović.

OBRAĆANJE PROF. DR MILADINA M. ŠEVARLIĆA

- Rasturanje PKB, za koje ovaj režim od 2012. godine ne snosi krivicu, jeste zaista najveće zlo koje je zadesilo sektor agroprivrede Srbije. I ogoljen PKB danas je najveća agrobiznis kompanija sa uređenim zemljišnim kompleksima u Evropi. PKB je "njiva ispred kućnog praga", ako je Beograd kućni prag Srbije. A naši seljaci, srpski domaćinu kažu: Njiva ispred kućnog praga nikada se ne prodaje, osim u slučaju bolesti člana domaćinstva. Verujem da Srbija nije toliko bolesna da mora da prodaje PKB.

- PKB i danas posluje pozitivno. Iz tekuće proizvodnje može da podmiruje sve troškove. PKB ima nasleđene dugove iz perioda ekonomskih sankcija i NATO bombardovanja kada je političkim odlukama bilo naređeno da moraju da isporučuju svoje poljoprivredno-prehrambene proizvode tržištu Beograda i Srbije ispod cene koštanja. Čak i ti dugovi mogu da se isplate prodajom par stotina hektara.SNIMAK CELE SEDNICE

NARODNI POSLANICI ČLANOVI ODBORA

Izvor: Skupština Srbije 

STAVOVI PROFESORA ŠEVARLIĆA NA PPNS

 • Susreti sela Srbije: Kukujevci - najuspešnije selo (VIDEO)
 • Prodaja oranica u Srbiji strancima - EU neokolonijalizam
 • Amandman o biološkoj sigurnosti, o GMO; O Deklaraciji protiv GMO
 • Obraćanje javnosti, 29. jun 2017.
 • Da razvijamo semensku proizvodnju koja nije GMO
 • Dobro Jutro - Jovana&Srđan: Organska hrana u Srbiji
 • Upitnik RTS: Kad Srbija utihne
 • Narodna skupština: Konferencija za novinare, 18. 5. 2017.
 • Deklaracija o GMO i proizvodima od GMO
 • Ako nije dovoljno 135 Deklaracija protiv GMO u Srbiji, idemo na referendum
 • Uticaj agresije NATO-a na agrobiznis u SR Jugoslaviji
 • Sačuvati zadruge i PKB, regresirati dizel gorivo...
 • Svitanje, Radio 2M: Miladin M. Ševarlić
 • Srpski seljak živi između dve kletve
DETALJNIJE

PRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO

PREPORUKA PPNS 

 

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

 • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
 • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
 • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

Detaljnije


Korisni članci na PPNS o glifosatu

 

Korisni članci na PPNS o EFSA


PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/DOKUMENTI


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html