Apel Obami: Obeležite GMO!

Apel Obami: Obeležite GMO!

Hiljade ljudi pridružilo se Viliju Nelsonu, Džonu Melenkampu, Nilu Jangu i Dejvu Metjuzu u pozivanju Baraka Obame da se bori za transparentnost u prehrambenom sistemu SAD. Oni koji lobiraju za najveće svetske proizvođače hrane, biotehnološke i hemijskih kompanija pokušavaju da donesu Zakon čijim bi usvajanjem bilo blokirano obeležavanje GMO.

Sledi pismo upućeno predsedniku SAD.
 

Dragi predsedniče,

Mi dolepotpisani snažno se protivimo uključivanju bilo kakve izmene u predstojeći predlog zakona koji će uskratiti Amerikancima pravo da znaju da li je njihova hrana genetski modifikovana. Tražimo da se suprotstavite svim takvim naporima i da iskoristite Vaš uticaj u oblikovanju ove legislative kako bi se zaštitila prava građana da znaju šta je u njihovoj hrani.

Amerikanci su velikom većinom za to da se obeleži hrana koja sadrži GMO. To isto pravo imaju građani u 64 države i to je pravo za koje smo se mi, članovi odbora Farm Eida već duže vreme borili da dobijemo.

Članovi kongresa predlažu izmenu zakona o budžetu kojim se izbegava obeležavanje GMO koje je na snazi u državama Konetikat, Mejn i Vermont, kao i slične mere koje se predlažu i diskutuju u drugim saveznim državama.

Uprkos očitoj javnoj podršci za obeležavanje i transparentnost u prodaji hrane, velike prehrambene i agrobiznis kompanije zaobilaze demokratski proces kako bi ostvarile svoj cilj.

To je pitanje koje je izuzetno važno kako za farmere tako i za potrošače. Kao građani, mi verujemo da je transparentnost fundamentalna za našu demokratiju i neophodna za fer i konkurentno tržište. Beskrupolozno je da želja multinaconalnih korporacija može da nadjača nešto tako važno za američki život.

Potrebni ste nam da se založite za nas, ustanete u naše ime i zaštitite transparentnost prehrambenog sistema.

Bela kuća ima kritičnu ulogu u oblikovanju ove dopunske klauzule. U predlogu zakona nema mesta za izmene koje su u korist korporacija i mi Vas podstičemo da ustanete za ono što Amerikanci žele.

Iskreno,

Vili Nelson, Džon Melenkamp, Nil Jang, Dejv Metjuz
Farm Eid

Izvor: farmaid.org 

FARM AID SAJT, FB STRANA, TVITER, INSTAGRAM, JUTJUB


PODSEĆANJE PPNS

PREDSEDNIK NIKOLIĆ O GMO: I JA SAM PROTIV TOGA!  
27. 12. 2012. 


PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO 

PPNS/O GMO/STRANI MEDIJI

PPNS/O GMO/DOMAĆI MEDIJI

PPNS/O GMO/DOKUMENTI

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

PPNS/O GMO/PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ

  • PREDAVANJE ’ZA SRBIJU BEZ GMO’ (CIKLUS ’DUŠA PRE ZVEZDA’)
  • SRBIJI NE TREBA GMO - PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ (POLEMIKE)
  • NEISTINE GMO LOBISTA VEĆ PET GODINA U UDŽBENIKU ’BIOLOGIJA ZA OSMI RAZRED’ U SRBIJI

Detaljnije

GRADOVI I OPŠTINE SRBIJE PROTIV GMO


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)

APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html