Svetska fondacija za prirodu toleriše krčenje Amazona zarad GMO plantaža

Svetska fondacija za prirodu toleriše krčenje Amazona zarad GMO plantaža

Ova ekološka i humanitarna organizacija imala je ključnu ulogu u zaštiti životne sredine i životinja širom sveta, međutim sa početkom 21. veka skrenula je sa puta. Organizaciju su, tvrdi Huizman, infiltrirali špijuni iz bio-tehnološke industrije

Svetska fondacija za prirodu (The World Wildlife Fund, WWF) na putu je da uništi sve za šta se borila, tvrdi nemački autor Vilfred Huizman u knjizi "Pandaliks: Mračna strana WWF-a".

Ova ekološka i humanitarna organizacija imala je ključnu ulogu u zaštiti životne sredine i životinja širom sveta, međutim sa početkom 21. veka skrenula je sa puta. Organizaciju su, tvrdi Huizman, infiltrirali špijuni iz bio-tehnološke industrije koji nastoje da proguraju ideje štetne za prirodu.

U svojoj knjizi Huizman je objavio sve, od neprimereno visokih plata zaposlenih do nedavno potpisanih dokumenata o partnerstvu sa najvećim svetskim agrohemijskim gigantom, kontroverznim Monsantom, predvodnikom GMO trenda.

Kada je knjiga izašla u prodaju, advokati WWF-a su pokušali da izdejstvuju cenzuru, uplašeni da će njihovo promovisanje genetski modifikovanih useva biti otkriveno.

Ipak, knjiga je na kraju ugledala svetlo dana u originalnoj verziji, a dogovor WWF-a i Monstanta o distribuciji GMO soje uz propagandnu podršku izašao je na videlo. WWF je naime podržao sađenje GMO soje u iskrčenim delovima Amazona.

"Skoro svaka donacija koju WWF sada dobije služi da bi se progurali anti-prirodne ideje", kaže Huizman.

Monsantova agrohemija povezana je sa masovnim odumiranjima vegetacije, katastrofalnim uticajem na kvalitet i reproduktivnu moć bilja, što kasnije izaziva i rasprostranjene zdravstvene probleme među ljudima.

Zbog buma koji GMO soja doživljava, ogromni delovi Amazonske prašume se i dalje krče, a zločin protiv prirode kao da neće uskoro nestati, pogotovo kada je na strani "negativaca" i organizacija zadužena za zaštitu životne sredine, navodi se u knjizi.

Izvor: Newsweek.rs

PPNS/O GMO VIDEO 

PPNS/O GMO/STRANI MEDIJI

PPNS/O GMO/DOMAĆI MEDIJI

PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO/DOKUMENTI

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

PPNS/O GMO/PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ

  • PREDAVANJE ’ZA SRBIJU BEZ GMO’ (CIKLUS ’DUŠA PRE ZVEZDA’)
  • SRBIJI NE TREBA GMO - PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ (POLEMIKE)
  • NEISTINE GMO LOBISTA VEĆ PET GODINA U UDŽBENIKU ’BIOLOGIJA ZA OSMI RAZRED’ U SRBIJI

Detaljnije


GRADOVI I OPŠTINE SRBIJE PROTIV GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)

APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html