Crveni krst - u sedam dana: događaji za starije, radionice za mlade, dobrovoljno davanje krvi...

Crveni krst - u sedam dana: događaji za starije, radionice za mlade, dobrovoljno davanje krvi...

U toku jedne nedelje, u samo sedam dana, u Crvenom krstu Kragujevac i pod okriljem ove Organizacije, održi se izuzetno veliki broj aktivnosti namenjenih različitim grupacijama našeg stanovništva.

Crveni krst u organizaciji događaja namenjih starijima ima svojevrstan „biser“ rada sa ovom polulacijom – Kutak za kvalitetnije starenje. Tu je stečeno bogato iskustvo koje nesebično deli sa zajednicom. Ova iskustva su privukla veliku pažnju na konferenciji „Mentalno zdravlje starijih žena“ koju su 10. marta na Fakultetu medicinskih nauka organizovali Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Grad Kragujevac.

Sa populacijom mladih i za mlade, kragujevački Crveni krst kontinuirano radi, doslovno – svakodnevno. U okviru podružnica Crvenog krsta u osnovnim školama, realizuju se radionice iz programa: Prvencija trgovine ljudima, Promocija humanih vrednosti i Smanjenje rizika i ublažavanje posledica od elementarnih katastrofa i drugih nepogoda. Mladi volonteri se redovno pripremaju, uvežbavaju i nalaze na mestima gde postoje rizici od povređivanja, spremni da ukažu prvu pomoć.

Mladi uče buduće planinare, obezbeđuju masovnije događaje i pripremaju se za predstojeće edukacije osnovca i srednjoškolca za ukazivanje prve pomoći. Podsetimo da je blagovremeno i tačno ukazivanje prve pomoći od ključnog značaja za spasavanje života i sprečavanje invaliditeta u prvim minutima nakon nesreće.

Paralaleno sa svim ovim aktivnostima, Crveni krst se bavi i promocijom dobrovoljnog davalaštva krvi i motivisanjem građana da, doborovoljnim davanjem krvi, obezbeđujemo krv za lečenje bolesnih i povređenih. U toku je kampanja dobrovoljnog davanja krvi u kojoj učestvuju maturanti kragujevačkih srednjih škola, a nakon toga će biti orgnizovane akcije za studente.

Angažovanjem u raznovrsnim aktivnostima i akcijama, naša deca i mladi, organizovani u grupe podmladak i omladina, redovno se okupljaju u Crvenom krstu i ne samo edukuju, već i vaspitavaju i odrastaju u duhu humanih vrednosti, gradeći na taj način bolje i plemenitije okruženje za sve nas.

CRVENI KRST KRAGUJEVAC SAJTFEJSBUKINSTAGRAM

https://ckkg.org.rs/

CRVENI KRST SRBIJE - 147 GODINA U SLUŽBI HUMANOSTI

Crveni krst Srbije - 147 godina u službi humanosti

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html