Arsenal fest 2023: Trijumfalno zatvaranje - Gibonni, Kolja, Parov Stelar...

Arsenal fest 2023: Trijumfalno zatvaranje - Gibonni, Kolja, Parov Stelar...

Trinaesto izdanje Arsenal festa u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu poslednje, četvrte večeri su blistavim nastupima zatvorili Gibonni, Parov Stelar, Kolja i Grobovlasnici, DJ Pendulum set... Oduševljena publika je ponovo ispunila prostor i tako učinila završnicu festivala nezaboravnom.


Da će baš tako biti, osetilo se još u sumrak kada su na Main Stage-u zasvirali Kolja i Grobovlasnici. Uobičajeno, već na prvi ton Koljine gitare publika je reagovala euforično.


Festivalski program Pejaković, Voja Aralica, Ivan Aleksijević Pančevac i ostali vrsni muzičari ispunili su, uz nekoliko novih pesama, dobro znanim adutima kao što su „Meksikanac“, „Da li venem ili zrim“, „Užički heroin“, „Može malo sutra“...

Frenetičnim aplauzom i ovacijama dočekan je drugi nastup Gibonnija na Arsenalu. Jedan od najcenjenijih muzičara na ovim prostorima nije ostao ravnodušan – iz srca je progovorio da mu je Arsenal omiljeni festival u regionu. Uz uobičajenu produkciju i zvuk na svetskom nivou niz hitova koji su se pevali iz sveg glasa bio je nepregledan – „Činim pravu stvar“, „Dvije duše“, „Ne odustajem“, „Mirakul“, „Libar“...


Zaslužen prostor dobile su i numere sa aktuelnog EP-ja „U po ure“ – Lažu fotografije“, „Ko si, da si“... „Zlatne godine“ behu pečat na zvanični deo, a „Oprosti“ i „Tempera“ na bisu ukrasiše jedan od najspektakularnijih nastupa u istoriji ovog festivala.


Glasne žice su zatim „prepustile glavnu ulogu“ nogama, kukovima, jer je Parov Stelar, sa svojom paletom muzičara i zvukova koje oni donose, napravio sjajnu žurku. Rasplesana publika se potpuno prepustila kombinaciji ritmova koji su udarali „u stomak“, moćne duvačke sekcije, sjajnih i muških i ženskih vokala...Euphorics & Edge MC te Pendulum DJ set do duboko u noć su održavali atmosferu baš onakvom kakva priliči završnici festivala.

Oni kojima je miliji Garden Stage završne večeri su uživali uz KBO!, Sharks, Snakes & Planes, Irish Stew, Zoster, Atheist Rap... Đuskalo se i na Explosive DJ stageu do sitnih sati, kad je spuštena zavesa na Arsenal fest 13.


Lestvica je ove godine ponovo podignuta uz nezaboravne nastupe rok velikana The Cult, Parnog valjka i Igora Drvenkara, Dubioza kolektiva, benda Clutch, Beogradskog sindikata... Jednoglasna ocena i publike i izvođača je da je Arsenal fest 13 i više nego opravdao očekivanja i doneo toliko toga za dugo pamćenje i prepričavanje. 

ARSENAL FEST SAJTFB STRANATVITERINSTAGRAM, JUTJUB

GALERIJA PPNS: ARSENAL FEST 2023

ARHIVA PPNS: IJAN ASTBURI (THE CULT) O KARIJERI, NOVOM ALBUMU, NASTUPU NA ARSENALU

Ijan Astburi (The Cult) o karijeri, novom albumu, nastupu na Arsenalu

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html