’Imperativ Slaves’ - izložba Katarine Nedeljković

’Imperativ Slaves’ - izložba Katarine Nedeljković

Izložba crteža i instalacija "Imperativ Slaves" Katarine Nedeljković biće otvorena u galeriji Mostovi Balkana u sredu 17. decembra u 19 časova.

Ovom samostalnom izložbom, mlada umetnica iz Kragujevca bavi se problemom moderne socijalne ideologije. To je njen umetnički odgovor na stanje društvene svesti okovano "lakoćom postojanja" i brzinom.

Izložba je multimedijalna, čine je crteži i četiri instalacije čime umetnica ukazuje da "ljudi u današnjem svetu postaju sve više polja na kojima se nadmeću komercijalni sadržaji u cilju formiranja novih životnih stilova". U tom "robovskom imperativu", važnu ulogu imaju upravo mediji.

Katarina Nedeljković rođena je 1989. godine u Kragujevcu. Završila je srednju Umetničku školu u Nišu. Diplomirala je na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, odsek za Primenjenu umetnost, smer zidno slikarstvo, u klasi profesora Željka Đurovića. Trenutno je student master studija, u klasi profesora Bojana Otaševića. Zaposlena je na istom fakultetu kao stručni saradnik u nastavi za užu umetničku oblast crtanje i slikanje (Anatomsko crtanje). Član udruženja umetnika MATDE (Modern arts through different eyes) od 2013. godine. Stipendista republike Srbije. Svoje radove izlagala na više nacionalnih i međunarodnih grupnih izložbi. Učesnik je više likovnih kolonija.

Izložbu će otvoriti upravo profesor Otašević, a radovi Katarine Nedeljković u galeriji Mostovi Balkana biće izloženi i u januaru 2015. godine. 

FB DOGAĐAJ

GALERIJA PPNS

MOSTOVI BALKANA SAJTFB PROFIL 

PPNS/KG VODIČ

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari