Knjaževsko-srpski teatar: Ja od jutra nisam stao

Knjaževsko-srpski teatar: Ja od jutra nisam stao

Predstava "Ja od jutra nisam stao", po tekstu Une Vizek i u režiji Slađane Kilibarde, biće izvedena u Knjaževsko-srpskom teatru u subotu 10. septembra u 20 časova.

U predstavi igraju: Miloš Krstović, Dušan Stanikić, Čedomir Štajn, Nikola Milojević, Isidora Rajković i Sanja Matejić.

Pored režije, Slađana Kilibarda je bila zadužena i za adaptaciju teksta, vizuelni identitet i izbor muzike. Scenografiju potpisuje Ana Kolbjanova, kostim Jelena Janjatović, koreografiju Sandra Paunovski, a dizajn svetla Radomir Stamenković. Asistent režije je Marija Rakočević, a muzički saradnik Dragoslav Tanasković Trnda.

Reč pisca

"Kad pričamo o problemima, uvijek pričamo iz vlastite perspektive. No, svijet iz žablje i ptičje perspektive ne izgleda ni slično, zar ne? Zato nam se često čini da pričamo drugim jezicima. Odavno se zna - da bismo shvatili tuđe stajalište trebamo stati na tuđe mjesto. Tek promjenom, zamjenom, preokretanjem vrijednosti, prava i odnosa moći, možemo naslutiti to tuđe mjesto i razmisliti kako je biti onaj drugi. Što god da vidimo, gledajući naopačke, sigurno neće biti isto kao što gledamo inače. No, jedno će se, nadam se, vidjeti iz svakog ugla – bio netko muškarac ili žena, lav ili tigar, ptica ili žaba - moć je svima jednako mila, i kad je se jednom dočepaju, ne puštaju je lako, jer lako se na moć naviknuti".

Una Vizek

Rediteljka Slađana Kilibarda je već poznata kragujevačkoj publici po predstavama "Moje bivše, moji bivši" D. C. Džeksona i "Ko nema u vugla, gugla" Petre Cicvarić. Na radost publike, obe predstave su se zadržale na repertoaru i donele nagrade kragujevačkom teatru na brojnim festivalima.

Premijera predstave "Ja od jutra nisam stao" izvedena je 6. novembra prošle godine.

ULAZNICE

U prodaji su sezonske karte koje važe za premijerne i reprizne predstave, uključujući festival "Joakimfest" i reviju "Joakimovi dani". Cena jedne sezonske karte je 6.000 dinara, a dve su sa popustom - 10.000 dinara.

Pojedinačne ulaznice prodaju se na biletarnici po ceni od 400 dinara, a za učenike, studente i penzionere koštaju 200 dinara.

Radno vreme biletarnice: radnim danima i subotom 10–14 i 18–20 časova. Kontakt-telefon je 034 322 063.

POKLON-ULAZNICE

Knjaževsko-srpski teatar i portal PRVI PRVI NA SKALI poklanjaju 3x2 ulaznice posetiocima koji navedu još jednu predstavu KST u kojoj igra Miloš Krstović.

Odgovore slati kao komentare ispod ove najave na portalu - do subote u 9 časova kada će biti objavljeni.

REPERTOAR - SEPTEMBAR 2022 

Knjaževsko-srpski teatar: Repertoar
KNJAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR SAJTFB STRANATVITERINSTAGRAMJUTJUB 


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 1

  • Olja
    09.09.2022

    Igrao je ulogu Velikog Branka u Ćopićevoj "Bašti sljezove boje" ❤️

Dodaj komentar

Facebook komentari