Kragujevac u 24 slike - fotografsko nadmetanje u martu

Kragujevac u 24 slike - fotografsko nadmetanje u martu

Foto-klub Kragujevac, u saradnji sa Gradskom turističkom organizacijom i foto-komuna www.frame24.org iz Novog Sada organizuje fotografsko nadmetanje "Kragujevac u 24 slike".

Takmičenje je otvoreno za sve zainteresovane fotografe iz Kragujevca i okoline, kvalifikacije će se održati od 8. do 15. marta, a glavno takmičenje sledi od 25. do 27. marta.

Detaljno o poropozicijama na sajtu foto-kluba Kragujevac - OVDE.

Radi se o veoma intenzivnom i interesantnom formatu gde takmičari imaju zadatak da za 24 časa svojim fotografijama odgovore na 24 teme. Spisak tema se ne zna unapred, već ga takmičari dobijaju na samom početku programa. Po isteku 24 sata, fotografski deo takmičenja se završava, a takmičari dobijaju još šest dodatnih sati za minimalnu obradu fotografija i slanje radova na sajt www.frame24.org, pojašnjavaju organizatori.

Nakon isteka roka za slanje fotografija, žiri sastavljen od najmanje 12 eminentnih fotografa iz cele Srbije pristupa poslu i ocenjuje prispele radove. Zbir ocena određuje plasman takmičara u svakoj temi i ukupnom plasmanu.

Foto klub Kragujevac je obezbedio medalje za tri prvoplasirana takmičara u svakoj temi, kao i za tri prvoplasirana u ukupnom plasmanu.

Osnovna ideja je da ovo takmičenje u Kragujevcu postane tradicionalno i da se od sledeće godine dozvoli učešće i takmičarima koji imaju prebivalište van Kragujevca. Zato je ovo jedinstvena prilika da se kragujevački fotografi međusobno odmere, bez upliva kolega iz drugih gradova/zemalja.

Ovakav format je do sada viđen u Nišu pod nazivom "Foto finiš" i Novom Sadu gde se održava svake godine pod nazivom "Frame24".

VIDEO: PROGLAŠENJE POBEDNIKA I DODELA NAGRADA 2021.
 

Foto: Ivan Stojanović 


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv rudnika litijuma u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html