Novom sezonom KST obeležava 250 godina od rođenja Joakima Vujića

Novom sezonom KST obeležava 250 godina od rođenja Joakima Vujića

Knjaževsko-srpski teatar (KST) započinje novu sezonu 2022/2023 obeležavanjem značajnog jubileja – 250 godina od rođenja Joakima Vujića.

Povodom jubileja i otvaranja sezone 8. septembra, KST poklanja kragujevačkoj publici predstavu "Negri". Predstava koja je Teatru donela mnoge nagrade, nastala je po tekstu Joakima Vujića, u režiji Anđelke Nikolić.

Obeležavanje važnog jubileja nastavlja se 9. septembra, na dan kada je rođen otac srpskog teatra. Teatrolog dr Isidora Popović održaće predavanje "Joakim Vujić – najznačajniji organizator pozorišnog života u Srba" na Maloj sceni sa početkom u 18 časova. Ulaz je slobodan.

Ove godine Teatar je ponovo deo manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" koja kroz različite aktivnost podstiče razmenu kulturnih ostvarenja i kulturne baštine između dve države. KST je domaćin Gradskom pozorištu "Semberija" iz Bijeljine koje će izvesti predstavu Komedija ometena u razvoju". Predstava će se igrati 9. septembra od 20 časova, a sav prihod od ulaznica biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Nakon otvaranja sezone i obeležavanja jubileja, kragujevačka publika može pogledati još deset predstava tokom septembra, a u oktobru novu predstavu "Ilda Geršner" i 17. Međunarodni pozorišni festival "Joakimfest".

Nakon dve godine ponovo su u prodaji sezonske karte koje važe za premijerne i reprizne predstave, uključujući festival "Joakimfest" i reviju "Joakimovi dani". Cena jedne sezonske karte je 6.000 dinara, a dve su sa popustom - 10.000 dinara.

Pojedinačne ulaznice prodaju se na biletarnici po ceni od 400 dinara, dok za učenike, studente i penzionere koštaju 200 dinara.

Radno vreme biletarnice: radnim danima i subotom 10–14 i 18–20 časova. Kontakt-telefon je 034 322 063.

REPERTOAR - SEPTEMBAR 2022 

Knjaževsko-srpski teatar: Repertoar
KNJAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR SAJT, FB STRANA, TVITER, INSTAGRAM, JUTJUB 

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari