Pozorište za decu i mlade: Neobičan događaj sa psom u noći

Pozorište za decu i mlade: Neobičan događaj sa psom u noći

Otkazano, zbog bolesti glumca

Predstava "Neobičan događaj sa psom u noći" biće izvedena u Pozorištu za decu i mlade (PDM) u četvrtak 23. novembra od 18 časova.

Ovu dramu je režirala Dragana Miloševska Popova, na osnovu romana Marka Hadona i u adaptaciji Sajmona Stivensa. Autorska prava za tekst otkupljena su od Vorner brosa.Igraju:

 • Kristofer: Miloš Milovanović
 • Šivon: Mina Stojkovć
 • Ed: Milomir Rakić
 • Džudi: Sanja Matejić
 • Gđa Aleksander, Otmena žena: Ljubica Radomirović
 • Gđa Širz, Gđa Gaskoin, Žena u vozu, Vlasnica radnje: Dubravka Brkić
 • Rodžer, Dežurni narednik, Policajac na stanici: Petar Lukić
 • G Tompson, Policajac, Čovek sa čarapama, Londonski policajac, Veličasni Piters: Vladimir Đoković

Predstava je namenjena mladima (15+) i odraslima.

Premijera je izvedena 15. septembra 2022. godine, kada je i svečano otvorena scena za mlade u PDM.

GALERIJA PPNS NEOBIČAN DOGAĐAJ SA PSOM U NOĆI (PREMIJERA)

 • Adaptacija: Sajmon Stivens
 • Režija: Dragana Miloševska Popova
 • Dizajn scenografije: Vesna Popović
 • Dizajn kostima: Ana Kolbjanova
 • Originalna muzika: Irena Popović Dragović
 • Koreografija: Igor Kirov
 • Dizajn video projekcije: Marko Stamatović
 • Grafički dizajn: Marko Stamatović
 • Dizajn svetla: Rade Stamenković
 • Izrada scenografije: Nikola Komazec
 • Izrada kostima: Mirjana Dopuđa i Jelena Pavlović
 • Prevod sa Engleskog jezika: Boris Todorović
 • Fotografija: Ivan Stojanović
 • Snimatelj: MJ Video

Reč rediteljke: O predstavi i procesu

Putokazi koji su me vodili kroz priču i proces napravili su niz uzbudljivih, specifičnih slika, prikazanih iz vizure jednog posebnog petnaestogodišnjaka. Njegovo ime je Kristofer Džon Frensis Bun; on zna sve države na svetu i njihove glavne gradove, matematički je genije, ne razlikuje emocije, voli životinje, ne ume da laže, ne voli žutu i braon boju, voli crvenu, ne razume metafore i prepoznaje važnost detetkivskih romana... Za njega kažu da je atipičan i prepoznaju ga u širokom spektru autizma. Kroz njegovu vizuru stvaranja detetkivskog romana, potom dramske priče, a na kraju i pozorišne predstave, upoznaćemo puteve kojima on sam rešava misteriju.

U potrazi za ubicom komšijskog psa, Kristofer otkriva mnogo drugih istina - o roditeljima, svetu koji ga okružuje, životu drugih ljudi, a posebno o sebi.

Kroz proces smo se bavili mnogim pitanjima - od prihvatanja različitosti, razumevanja sebe i drugih, upoznavanja atipičnih osoba, njihovih potreba, htenja i želja, preko komplikovanih porodičnih odnosa, do spremnosti da se suočimo sa specifičnim svetovima i kompleksnim situacijama, ali na zabavan i duhovit način, filmski dinamičan.

Potrudili smo se da progovorimo o potrebama i senzitivnosti, potcenjenim sposobnostima, ali i snazi volje da se otvore granice i iskorači iz bezbednog i ušuškanog mikrosveta ovog hrabrog petnaestogodišnjeg.


Cena ulaznice je 300 dinara, a za rezervacije kontakt-telefona je 034/333-518.

Pozorište za decu i mlade i portal PRVI PRVI NA SKALI poklanjaju 2x2 ulaznice posetiocima koji kao komentar ispod najave na portalu navedu još jednu predstavu PDM u kojoj igra Milomir Rakić.

Odgovore slati kao komentare ispod ove najave na portalu - do četvrtka u 14 časova kada će biti objavljeni. Zahvalni smo posetiocima koji su bili dobitnici u protekle četri nedelje da se ne uključuju u nagradnu igru kako bismo darivali što veći broj sugrađana.

REPERTOAR PDM

POZORIŠTE ZA DECU I MLADE SAJTFB STRANAINSTAGRAM 

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html