Predstava ’Hameln’ (SKC) na niškom Urban festu

Predstava ’Hameln’ (SKC) na niškom Urban festu

Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra Kragujevac izvešće predstavu "Hameln" na 19. Urban festu u Nišu u subotu 16. septembra od 18 časova.

Po tekstu Marije Stojanović Pacolovac, režiju i adaptaciju potpisao je Kostadin Stojadinov.

U predstavi igraju: Mihajlo Milošević, Filip Đurić, Anđelija Šljivić, Aleksa Svilarov, Daca Marković, Emilija Mihajlović, Milica Đorđević, Rada Nestorović, Tijana Miletić i Nevena Terzić.

Reč reditelja

U Hamelnu nema junaka, niti pouke – naš Hameln je prikazano stanje srednjovekovnog grada uništenog kugom, proždrljivošću pacova, ali i sebičnošću gradskih većnika koji, i u najtežim trenucima za grad, stavljaju svoj interes ispred opšteg. Iako se čini da bi svaki sukob mogao biti razrešen dolaskom nekoga ko bi svojom „čarobnom frulom” oterao pacove i spasio Hameln od propadanja, ljudska pohlepa i u najtežim trenucima od spasioca stvara dželata.

Pisan laganim, humorističnim tonom, tekst koji je osnova Hamelna, izaziva podsmeh ljudskim slabostima i manama kao reakciju na nešto što je vremenski i prostorno dovoljno daleko i već pripada legendi. Naš Hameln je, sa druge strane, blizak svakom mestu i vremenu u kome se apsurd nudi kao opravdanje i rešenje za sve postupke, stoga se i prelazak iz lošeg stanja u ono „još gore” nudi kao obrazac – formula koja postaje univerzalna i koja je nadživela i legendu. Naš Hameln se događa i traje, nema posledica, osim za one čije se postojanje opravdava svrhom žrtvovanja, te tako i Hameln postaje šahovsko polje na kome se, u jednoj besmislenoj igri, pioni iznova rađaju i opravdavaju svoju svrhu.

Prvo izvođenje predstave bilo je 29. novembra u sali PMF-a.

Publika u Nišu ispratiće 14 predstava na ovogodišnjem Urban festu koji se održava u Niškom kulturnom centru. Reč je o ostvarenjima iz Srbije, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije. Festival je otvoren u petak i traje do utorka.

Ulaz je slboodan.

Kompletan program

Petak

 • 19:30 OTVARANjE FESTIVALA (plato NKC)
 • 20:00 „UČNA URA” („LEKCIJA”), AGRFT Ljubljana. Slovenija
 • 22:00 „JEDAN PIKASO”, AU Banja Luka, Republika Srpska, BiH

Subota

 • 18:00 „HAMELN”, AP SKC Kragujevac, Srbija
 • 20:00 „KAD SE ZAVESE SPUSTE”, AU Banja Luka, Republika Srpska, BiH
 • 22:00 „STAKLENA MENAŽERIJA”, FDU Cetinje, Crna Gora

Nedelja

 • 18:00 „VEČERNjA RUŽA”, Studio glume – Teatar 011, Beograd, Srbija
 • 20:00 „VELIKI INKVIZITOR”, FU Priština -Zvečan, KiM, Srbija
 • 22:00 „JUBILEJ 55 – GOSPODIN FOKA”, AKUD “Sonja Marinković”, Novi Sad, Srbija

Ponedeljak

 • 20:00 „IGRE U PESKU”, AP SKC Niš, Srbija
 • 22:00 „SEKS, LAŽI I DIVLjE GUSKE”, FDU Beograd, Srbija

Utorak

 • 20:00 „TUNEL”, Teatarska grupa Godo, Kočani, Severna Makedonija
 • 22:00 „MOJA ŽENA SE ZOVE BORIS” (van konkurencije), SB pozorište, Soko Banja, Srbija
 • 23:15 ZATVARANjE FESTIVALA I DODELA NAGRADA

SKC NIŠ SAJT, FB STRANA, INSTAGRAM 


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html