Spomen-park: Foto-konkurs ’Kroz objektiv za nezaborav’

Spomen-park: Foto-konkurs ’Kroz objektiv za nezaborav’

Spomen-park "Kragujevački oktobar" je raspisao foto-konkurs "Kroz objektiv za nezaborav" za učenike osnovnih i srednjih škola u Kragujevcu.

Spomen-park poziva učenike da pošalju fotografije isključivo sa motivima iz Memorijalnog kompleksa "Kragujevački oktobar" u Šumaricama, koji su njima najupečatljiviji. Radove će ocenjivati stručni žiri, navedeno je u pozivu.

Fotografija koja bude proglašena najboljom koristiće se kao vizuelni identitet čitave manifestacije "Dosta su svetu jedne Šumarice" za 2022. godinu. TakoÄ‘e, biće odštampana na naslovnoj strani Zbornika literarnih radova, a štampaće se i na bedževima koje će dobiti učenici nagraÄ‘enih likovnih i literarnih radova na republičkom konkursu, kao i njihovi nastavnici.

Učenik kao nagradu dobija obimnu "Fotomonografiju Spomen-parka". Za još deset učenika koje stručni žiri izabere na osnovu radova, biće polovinom septembra organizovana foto-radionica sa moderatorom, eminentnim majstorom fotografije, u okviru manifestacije "Dosta su svetu jedne Šumarice". Radovi sa radionice biće izloženi u muzeju "21. oktobar".

Cilj konkursa je da mladi aktivno učestvuju i daju svoj doprinos kulturi sećanja i očuvanju uspomene na postradale graÄ‘ane i Ä‘ake u kragujevačkoj tragediji oktobra 1941. godine. Ujedno time promovišu ideje mira i tolerancije.

Sve poslate fotografije ostaju u trajnom vlasništvu Spomen-parka, a ustanova će ih koristiti isključivo radi promovisanja ideja koje su prethodno navedene.

Konkurs je otvoren do 16. juna.

Uslovi konkursa:

  • učenici mogu poslati do tri fotografije sa obaveznim "tagom" zvaničnog Instagram profila Kragujevački oktobar
  • u komentaru ispod fotografije neophodno je da ostave svoje lične podatke: ime i prezime, odeljenje i školu koju pohaÄ‘aju. U slučaju da učenik nema instagram nalog, fotografije može da pošalje mejlom na adresu foto.konkurs.sp@gmail.com.

Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu Ustanove i nalozima na Fejsbuku i Instagramu.

Uručenje nagrada i diploma biće organizovano u toku jula.

Kontakti za detaljnije informacije: kustos.pedagog@spomenpark.rs, biblioteka@spomenpark.rs; 034 335 607, 034 335 985 ðŸŽ™ï¸


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ÄŒUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM ðŸŽ™ï¸

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html