Studentski kulturni centar: Program, april 2017.

Studentski kulturni centar: Program, april 2017.

APRIL 2017.

Subota 1. april, 19:00
Kutija šibica SKC
Veče satire: Zoran Rajčić Cezar

"Titova Jugoslavija i moja Srbija" naslov je koji svakako poziva publiku na veče smeha i drugačijeg doživljaja naše svakodnevnice. Zbirka satiričnih razmišljanja Zorana Rajčića Cezara jeste slika i prilika one narodne "udri brigu na veselje". O politici iz ugla šereta? Naravno! Cezar, putujući kao pojedinac kroz sve srpske "žive istine" govori hrabro i sa osmehom ono što većina misli, ali tu istinu često oseća kao kost u grlu.

Utorak 4. april, 19:00
Kontakt galerija SKC
Predstavljanje zbirke pesama "U dobar čas" - Dejan Aleksić

Srpski pesnik, dramski pisac, književni kritičar za dečiju poeziju i prozu: Dejan Aleksić je plodna knjiga. Za svoje stvaralaštvo nagrađen je brojnim književnim nagradama: "Zmajeva", "Meša Selimović", "Branko Miljković", SANU iz Fonda "Branko Ćopić", "Borislav Pekić". Autor je petnaest knjiga za decu i mlade. Dolazi U DOBAR ČAS, da svojom poezijom razotkrije i misli za odrasle.

Četvrtak 6. april, 22:00
Kontakt galerija SKC
Koncert: Džez veče - Srđan Ivanović Blazin’ Quartet

Džez inspiraciju našli u Amsterdamu i Parizu. Stižu nakon nastupa u Kini i Tajlandu. Blazin Quartet, dobitnici nekoliko prestižnih muzičkih priznanja u Holandiji, sjajno su ocenjeni u evropskim džez krugovima. Sarađivali su sa kultnim umetnikom, Rambo Amadeusom. Oslanjaju se na ritam i melodiju klasičnog džeza koji senče nijansama elektronske muzike. Na koncertu će predstaviti najnoviji, treći album, "La mer, la pierre, la terre, l’oiseau". Blazin’ Quartet su: Kristof Panzani (tenor saksofon, efekti), Andreas Paluzogopulos (truba), Mihail Ivanov (bas), Srđan Ivanović (bubanj, lap top). 

Ulaz je 300 dinara.

SKC I PORTAL PPNS POKLANJAJU 2X2 ULAZNICE PRVIM POSETIOCIMA KOJI KAO KOMENTAR ISPOD OVOG ČLANKA POŠALJU NAZIV JEDNE OMILJENE PESME OVOG SASTAVA.

Subota 8. april, 18:00
Hol Druge kragujevačke gimnazije
Veliki koncert folklora AFA "Svetozar Marković"

Akademski folklorni ansambl "Svetozar Marković" Studentskog kulturnog centra Kragujevac proslavlja 40 godina postojanja i uspešnog rada jubilarnim koncertom folklora. Nastupiće: svi ansambli, Narodni orkestar i ženska i muška pevačka grupa "Studenac". Stotinu učesnika, koji su prepoznatljivi čuvari srpske tradicije, pripremili su sjajan program za sve posetioce. Ulaz je besplatan.

Utorak 11. april, 20:00
Kontakt galerija SKC
Otvaranje izložbe "Skulpture" Nine Galić

Skulpture srpske umetnice Nine Galić pozivaju na interakciju sa publikom. Bude psihološku toplinu i proveru mentalnog kapaciteta. Telesni položaj posmatrača igra aktivnu ulogu u poruci Skulptura. Naglasak je na funkcionalnosti u prostoru.

Utorak 18. april, 22:00
Kontakt galerija SKC
Džez veče: Čičini čvorci, Novi Sad

Još jedno u nizu sjajnih džez večeri uživo. Čičini čvorci kroz perspektivu novosadskog duha, sviraju najveće džez standard hitove.

Petak 21. april, 22:00
Kontakt galerija SKC
Koncert: Igralom, alternativni fank

Fuz gitara, gruvi bas, afro fank bit, a sve to na temeljima stare škole rokenrola. To je Igralom. Miks energične amerikane i zapadnoafričke muzike. Predstaviće debi album "Pogrešna poznanstva". Igralom donosi kvalitetno i nesvakidašnje muzičko veče uživo. Cena ulaznice je 200 dinara.

Petak 21. april, 19:00
Kutija šibica SKC
Tribina o stripovima - Dragoljub Stojković

Nakon tribine "O fanzinima", iz Doma omladine Beograd dolazi nam novi govorni program. Ovoga puta biće reči o istoriji i značaju stripa kao devetoj umetnosti. Gost večeri je Dragoljub Stojković, novinar i pisac.

Ponedeljak 24. april, 22:00
Kontakt galerija 
Koncert: Jazzy Monday - Aca Pejčić i Thrill Seeking Polymers

Kragujevački bend Thrill Seeking Polymers, u svom nesvakidašnjem muziciranju,spaja autentičnu ruralnu "muziku sveta" i džez standarde. Često koriste i muzičke začine filtrirane kroz prizmu matematike filozofije. Thrill Seeking Polymers, za sve ljubitelje kvalitetne žive muzike: Aca Pejčić (saksofon, kaval, klavir), Saša Ranković (bubanj) i Jovan Jovanović (gitara).

Utorak 25. april, 20:00
Galerija SKC
Izložba "Plakati" - Ana Pešić

Snažan senzibilitet i izuzetna radoznalost, to je prepoznatljiv umetnički "rukopis" Ane Pešić. Njeni plakati su kreativan spoj teksta i crteža sa snažnom porukom. Predstavila se inostranoj i srpskoj publici kroz više grupnih i samostalnih izložbi. Ovu će otvoriti Slobodan Štetić, redovni profesor Filološko umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

DETALJNIJE

  

Sreda 26. april, 21:00
Kontakt galerija SKC
Koncert: Miloš Branisavljević kvartet

Reč je o prvom džez sastavu u Srbiji sa vibrafonom kao vodećim instrumentom. To je spoj tradicionalne muzike Balkana i džeza kroz autorske kompozicije i aranžmane Miloša Branisavljevića. Branisavljević je sarađivao sa najuticajnijim muzičarima današnjice u različitim žanrovima, od Zildian Mega Drum Project, Dream Theater, Silent Film Orchestra, Greg Hopkins, Anthony Salermo jr, do orkestra Ujedinjenih nacija. Bio je dirigent crkvenog hora "Sveti Sava" u Njujorku. Cena ulaznice: 200 dinara.

  

Subota 29. april, 19:00
Kontakt galerija SKC
Predstavljanje knjige "Zemlja 2.0" Ane Marije Grbić

O savremenoj poeziji Ane Marije Grbić govoriće književni kritičar i teoretičar Milomir Gavrilović. Aninu poeziju prati i istoimeni film "Zemlja 2.0", u režiji Igora Stanojevića.

INFO PLUS

Podsećamo da sjajni Barcelona gipsy Balkan orchestra nastupaju 17. maja u Knjaževsko-srpskom teatru, u organizaciji Studentskog kulturnog centra Kragujevac. Broj mesta je ograničen. Cena ulaznice je 800 dinara.

STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJTFB STRANATVITER 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html