Treće Međunarodno bijenale ’Artija’ Mostova Balkana

Treće Međunarodno bijenale ’Artija’ Mostova Balkana

Ustanova Spomen-park Kragujevački oktobar raspisala je konkurs za treće Međunarodno bijenale umetnosti ’Artija - radovi na papiru i od papira, otvoren do 20. jula, a u realizaciji Gradska galerija Mostovi Balkana.

Na konkurs mogu da se prijave svi punoletni umetnici koji prihvataju uslove učešća.

Umetnici imaju slobodu u izboru teme i tehnike, a prijavljuju se sa jednim radom isključivo na papiru ili od papira, dimenzija ne većih od 2m. Biće prihvaćeni samo originalni radovi nastali u protekle dve godine, naglašavaju organizatori.

Zainteresovani autori za izlaganje prijavljuju se na konkurs isključivo u elektronskom obliku na adresu: bijenaleartija@gmail.com, (sa naznakom Za konkurs).

Prilikom prijavljivanja potrebno je da se pošalje:

  • fotografija rada sa kojim se konkuriše (JPG, 300dpi, duža strana 25cm, ako je delo trodimenzionalno i ako ima potrebe poslati tri fotografije istog dela iz različitih uglova);
  • prijava koja sadrži: ime i prezime autora, kratku biografiju, kontakt (telefon, imejl adresa), podatke o radu sa kojim se konkuriše (naziv rada, tehnika, dimenzije, godina nastanka).

Prijava treba da je u vordu, veličina fonta 11.

Izložbenu selekciju vrši Umetnički savet Galerije na osnovu pristiglih fotografija i prijava na imejl adresu. Rezultati izložbene selekcije biće objavljeni na sajtu ustanove www.spomenpark.rs.

Autori čiji rad bude odabran za izlaganje biće obavešteni imejlom, gde će imati prijavni formular i pravilnik o radu Bijenala (isto može da se preuzmu i na sajtu ustanove). Originalne radove (neopremljene) u obavezi su da pošalju do 31. avgusta na adresu: Treće Međunarodno bijenale umetnosti ’ARTiJA, N/R Nenad Ristović, Gradska galerija Mostovi Balkana, dr Zorana Đinđića 7, 34000 Kragujevac, Republika Srbija.

Međunarodni žiri Bijenala, na osnovu pristiglih originalnih radova odlučuje o dobitnicima nagrada: gran pri (1.000 evra) i tri ravnopravne nagrade u rangu prve (po 600 evra).

Autori plaćaju troškove slanja radova, a organizator snosi troškove vraćanja radova po završetku izložbe. Domaći autori koji su prošli selekciju plaćaju participaciju u neto iznosu od 1.000 dinara, a autori iz inostranstva koji su prošli selekciju izvršiće uplatu u neto iznosu od 30 evra.

Izložba će trajati od 17. novembra 2022. do 17. januara 2023. godine.

Preciznije o svemu biće objavljeno na sajtu www.spomenpark.rs.

Kontakt osobe: Nenad Ristović, rukovodilac bijenala (064 362 1651) i Jelena Ivanović, stručni saradnik (034 338 451).

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM , JUTJUBMIKSKLAUD 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html