Više premijera obeležiće deveti festival Convivium Musicum

Više premijera obeležiće deveti festival Convivium Musicum

Internacionalni festival kamerne muzike Convivium Musicum na najbolji način afirmiše grad Kragujevac jer okuplja mlade i iskusne umetnike sa međunarodne scene, kazao je Miljan Bjeletić, član Gradskog veća za kulturu.

Organizatori festivala imaju spoznaju važnosti pozivanja i dovođenja umetnika koji imaju kvalitet, koji su relevantni i prate savremene muzičke tokove, a to je upravo ono što mladi i traže. Grad Kragujevac je univerzitetski centar i ovo je način da se, prateći savremene muzičke tokove na međunarodnoj sceni, kragujevačka publika upozna sa njihovim dometima. Ovo je veoma važan festival koji je svojim ugledom, kao i kontinuitetom, upotpunio muzičku scenu Kragujevca, istakao je Bjeletić.

Tokom četiri festivalske večeri, u skladu sa osnovnom idejom naše manifestacije, imaćemo mnogo toga premijernog, kazala je Jovana Radovanović, predsednik Organizacionog odbora Festivala. Predstaviće nam se umetnici iz Italije, Austrije, Grčke, Rumunije, Velike Britanije i Srbije. Na otvaranju festivala nastupiće italijanski kvartet klarinetista koji ima uspešnu internacionalnu karijeru, a prvi put nastupaju u Srbiji. Na drugom koncertu će se predstaviti austrijski klavirski Trio Immersio, koji je svojim dugogodišnjim negovanjem kamernog muziciranja zauzeo vodeću poziciju na muzičkoj sceni Beča. Treće festivalske večeri ćemo uživati u koncertu našeg omiljenog festivalskog ansambla, kada će nam šestoro izvođača po prvi put doneti sazvučje harfe, klavira i gudača. Na zatvaranju festivala nastupiće beogradski ansambl Spectrum, koji će kragujevačkoj publici premijerno doneti multimedijalni koncert i sazvučje harmonike, klavira i udaraljki.

Deveti Internacionalni festival kamerne muzike Convivium Musicum će se ove godine održati od 19. do 22. septembra u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije sa početkom od 20 časova. Ulaz na sve koncerte je slobodan.

Grad Kragujevac je i ove godine podržao festival obezbeđivanjem 1,2 miliona dinara za njegovo sufinansiranje. Podršku ovogodišnjem festivalu pružili su i Univerzitet u Kragujevcu, Filološko-umetnički fakultet, Italijanski institut za kulturu, Austrijski kulturni forum, Muzički centar Kragujevac, Studentski kulturni centar, Muzička škola "Dr Miloje Milojević", Muzička omladina Kragujevca, portal PRVI PRVI NA SKALI i drugi prijatelji festivala.

PRILOG RTK


Izvor: Grad Kragujevac 

ARHIVA PPNS INTERNACIONALNI FESTIVAL KAMERNE MUZIKE CONVIVIUM MUSICUM - KRAGUJEVAC 2022

Internacionalni festival kamerne muzike Convivium Musicum - Kragujevac 2022


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html