Čika Mata ostaje prvak, Milutin vicešampion

Čika Mata ostaje prvak, Milutin vicešampion

I drugog dana Prvenstva Srbije u streljaštvu (A program, 10m), kragujevački klub Čika Mata domogao se najvišeg ekipnog postolja - seniorski sastav sačuvao je titulu državnog prvaka u gađanju puškom. Na drugom mestu našao se Novi Sad, a na trećem Pančevo. Rezultat od 1.863,2 kruga za petu titulu u nizu postigli su: Stevan Pletikosić, Milutin Stefanović i Stevan Jovanović.

Pojedinačno, seniorska titula prvaka pripala je reprezentativcu Milenku Sebiću (C. zvezda) sa 207 krugova, što je bilo tek za deseti deo kruga bolje od rezultata kolege iz nacionalne selekcije Milutina Stefanovića na drugom mestu. Treći je bio juniorski prvak Veljko Ilić (Smederevo).

Stefanović je, uz ulogu jednog od domaćina Prvenstva u Kragujevcu, pratio takmičenje i kao trener juniora, pa za portal PPNS u osvrtu na takmičenje kreće analizom nastupa mlađih kolega ovenčanih zlatom.

Stefanović: Kao trener mogu da budem izuzetno zadovoljan. Za naš klub zaista važi "na mladima svet ostaje". Iza Steve Pletikosića i mene postoji plejada mladih ljudi koja će da nasledi naše rezultate. Imaće obavezu da nastavi stopama uspeha, a da su kadri za to pokazali su prvog dana kada su ekipno osvojili zlatnu medalju, u disciplini standardna vazdušna puška. To je nama bazična disciplina u klubu, pa je nekako i očekivano da najsjajnija odličja stižu otuda i naši su juniori to opravdali. Pojedinačno, juniori Stevan Jovanović i Miloš Ivanović osvajanjem medalja su pokazali da su u vrhu srpskog streljaštva u toj kategoriji. Pred njima je svetla budućnosti, a time i za Čika Matu.

Drugog dana Prvenstva već petu godinu u nizu pokazalo se da ekipno nema boljih strelaca u Srbiji od Kragujevčana.

Stefanović: Mi smo definitivno napravili jako veliku razliku u odnosu na sve ostale, pa zaista dominiramo ovom disciplinom. Mislim da će to još dugo da potraje jer imamo jako kvalitetne strelce, trudimo se da držimo taj nivo rezultata. Eto, pomenuti Jovanović je visok rejting dodatno potvrdio ulaskom u seniorsko finale gde smo opet bili na najvišem postolju.

Triler završnica obeležila je "okršaj" seniora u finalu, a možda i čitavo takmičenje. Do statusa vicešampiona države Stefanović je došao zaostatkom od svega 0,1 milimetra.

Stefanović: Lično, u kvalifikacijama sam gađao nešto slabije, ali je to verovatno ceh skorijeg dolaska iz Kuvajta sa priprema, a bio sam uključen i u samu organizaciju, pa sam nešto istrošeniji nastupio. Ipak, zadovoljan sam rezultatom, pobedio je bolji - čestitam na zasluženoj tituli kolegi Sebiću, našem olimpijcu. Bio sam slabiji za samo deseti deo milimetra, pa mi pripada "utešna" titula viceprvaka. Državni sam rekorder u ovom finalu, imam puno iskustva, ali ovo je zaista bilo jedno od uzbudljivijih finala na kojima sam gađao. 

milutin stefanovic viceprvack 

Razgovor smo zaokružili utiskom i o organizaciji takmičenja.

Stefanović: Celo takmičenje ocenjujem kao jako uspešno, počev od organizacije i stvaranja uslova strelcima da postižu najbolje rezultate. Svi učesnici i gosti su prezadovoljni onim što su zatekli.  

Posle prvenstva, pred olimpijcima Srbije je kraći predah, pa slede pripreme za drugi ovosezonski Svetski kup u Rio de Žaneiru u aprilu.

GALERIJA PPNS

BILTEN 


Foto: Zoran Petrović; SSS

ČIKA MATA SAJTFB PROFILSSS 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html