Gostovanjem Tamišu KKK Radnički počinje KLS

Gostovanjem Tamišu KKK Radnički počinje KLS

KKK Radnički je završio pripreme za debitantsku sezonu u KLS i u subotu 14. oktobra kreće put Pančeva na duel prvog kola protiv Tamiša koji je zakazan za 19 časova i 30 minuta.

Pred poslednji trening uoči premijere u domaćem prvenstvu, u susretu sa predstavnicima medija sezonu su najavili trener Zoran Todorović i predstavnik igračkog pogona Nikola Vasojević.

Uprkos kratkom periodu priprema, nazire se potencijal kojim bi ekipa trebalo da isparira svih konkurentima u KLS, smatra Vasojević:

Vasojević: Mi smo mlada ekipa, sa nedovoljno iskusnih igrača. Ali, imamo idealne uslove za rad, znamo da će se rad isplatiti, zato ćemo se potruditi da ostvarimo naš cilj u ovoj sezoni. Tek smo mesec dana skupa, još se uigravamo, očekujem da kroz ligu i treninge dođemo do željene forme. Zadovoljan sam kakva smo ekipa trenutno i siguran sam da ćemo iz dana u dan da napredujemo.

Početni takmičarski problem koji Kragujevčani imaju je što nisu svi igrači na raspolaganju od prvog kola, ali sasvim je objektivno očekivanje da posle 26 kola Kragujevac i dogodine ima predstavnika u KLS, nedvosmislen je Todorović.

Todorović: Mislim da je u ovoj sezoni realan opstanak, a težićemo pozicioniranju u sredini tabele. Osnovni cilj je da se zadrži rang takmičenja. To je najbitnije trenutno, kako bi Radnički mogao da funkcioniše u narednom periodu. Iskušenja je bilo tokom priprema, napravili smo selekciju igrača na koje možemo da računamo tokom cele sezone. Rivali su u dužem ciklusu treninga, probaćemo da se što brže uigramo, da dođemo do linija koje su nam potrebne za to što nas očekuje. Trening je tu da nas dovede do dobrih rezultata, a za dobar trening moramo da imamo prave igrače. Trebaće nam dosta truda i rada svih, uz iskustvo koje donosim, zajedno sa novim igračima koji su ugovorili saradnju, a to su Jovanović, Karadžić i Pavlović, uz iskusnog Kljajevića i najveće pojačanje Vasojevića, Kragujevčanina koji predvodi ove momke.

PRVI PRVI NA SKALI Gostovanjem Tamisu KKK Radnicki pocinje KLS

Već u prvom kolu KLS sledi veliko iskušenje, a pred okršaj sa neugodnim izabranicima Bojana Jovičića, Todorović domaćinu dodeljuje epitet apsolutnog favorita.

Todorović: Tamiš u svom sistemu igra dosta dugo, ne menjaju ga i to im donosi rezultate ovih desetak godina koliko igraju KLS. Odlično su odradili pripreme, bili su bolji od Borca i Metalca u poslednjim utakmicama. Doveli su odličnog Smiljanića na poziciji tri, imaju trojicu plejmejkera: Ilkića, Seočanca i Raičevića, što će da nam predstavlja veliki problem. Mogu dosta da kombinuju i da igraju agresivno, što nas čeka 100 odsto jer igramo sa manjim brojem igrača - "klupa je kraća" da odgovorimo na sve. Najveći problem nam je unutrašnja igra, imamo jednu "peticu" Demčešena za igru protiv Kneževića i Đorđevića, a lažna "četvorka" Pavlović se razboleo, ali će igrati. Pridodaćemo igrače iz mlađih kategorija da popunimo sastav. Moramo da ih primirimo, da igramo stabilno, da znamo tačno šta hoćemo i da ne srljamo. Tamiš je izraziti favorit, a naše je da što skuplje prodamo kožu, da se ne obrukamo.

O konkurenciji u KLS koju će do proleća naredne godine upoznavati i košarkaška publika Kragujevca, Vasojević ima samo reči hvale.

Vasojević: Posle nekoliko godina se vraćam u KLS, ne poznajem sve rivale detaljno, ali znam da se dobro radi u svim ekipama. Imamo odlične trenere, igra se kvalitetna košarka, tako da ćemo u svaku utakmicu morati da uđemo maksimalno motivisani. Verujem da ćemo uz jaku želju i borbu, dobar trening, da budemo dostojan protivnik svakoj ekipi, posebno na našem parketu. Uzdamo se u prepoznatljivu podršku sa tribina.

Posle gostovanja u Pančevu, KK Radnički će u drugom kolu KLS biti domaćin Beovuku 72 u petak 20. oktobra od 20 časova. 

Foto: Zoran Đorđević

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

 

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari