KG vodič: Sport, 27. novembar 2017.

KG vodič: Sport, 27. novembar 2017.



FUTSAL

Prvak Srbije u futsalu Ekonomac nije se plasirao na završni turnir četiri najbolje ekipe u Evropi, nakon što je u Elitnoj rundi UEFA zauzeo drugo mesto sa dve pobede i jednim porazom. Kragujevčani su na turniru u Italiji nadigrali prvaka te zemlje Peskaru 5:3 i šampiona Holandije Knopunt 7:3, a u odlučujućoj utakmici su poraženi od Barselone 3:2.

Ekonomac svu pažnju usmerava na dalji tok domaćeg prvenstva gde u 9. kolu Prve FLS kao vodeća ekipa bez poraza (8-0) gostuje Internacionalu. Utakmica se igra u dvorani Spens u Novom Sadu u sredu 29. novembra od 20 časova.

EKONOMAC SAJT, FB PROFIL/STRANA, TVITER, INSTAGRAM


ODBOJKA

Odbojkaši Radničkog slavili su na terenu Mladog Radnika trijumf 3:0 (25:23, 25:13, 25:20) u sedmom kolu Super lige Srbije, nakon kojeg su zauzeli četvrto mesto na tabeli.

Ekipu Bojana Marinkovića predvodio je Stevanović sa prikupljenih 19 poena, Opačić je ostvario devet, a Goić i Čedić po sedam.

STATISTIKA

U osmom kolu Radnički je domaćin subotičkom Spartaku koji ima tri pobede i četiri poraza u sezoni. Meč u SH Jezero na programu je u petak 1. decembra od 19 časova.



SPD MOK RADNIČKI SAJT LIGEFB STRANA  


KOŠARKA


U devetom kolu Košarkaške lige Srbije KKK Radnički dočekuje subotički Spartak, utakmica je na programu u hali Jezero u utorak 28. novembra od 19 časova i 30 minuta.

Ivan Demčešen, jedna od uzdanica Kragujevčana ispod koša, veruje da se zbog sve boljih partija njegove ekipe bliži prekid serije mečeva bez trijumfa i da je za to prava prilika dolazak Subotičana, "ranjivih" poslednjim neuspesima.

Napredovanje njegovih pulena iz kola u kolo uverava trenera Bojana Kusmuka da se protiv Spartaka može do pobede.


JUNIORSKA LIGA SRBIJE

Juniori KKK Radnički poraženi su kao domaćini u utakmici protiv Poleta iz Ratine, nakon produžetka, 100:102 (25:18, 27:21, 21:30, 20:24, 7:9).

Kragujevčani su osvojili prvo poluvreme 52:39, ali tu prednost nisu odbranili. Gosti su uzvratili istom merom u drugih 20 minuta i poravnali rezultat na 93:93 posle 40 minuta. Za jedan posed lopte bodovi su pripali Poletu koji je sada na sedmom mestu sa učinkom 3-4, dok je KKK Radnički poslednji, bez pobede iz sedam mečeva.

Najkorisniji igrači utakmice bili su Spasojević iz pobedničke ekipe - 20 poena, i Popović iz KKK Radnički - 22 poena, a indeks obojice bio je 31. 

U osmom kolu Kragujevčani gostuju C. zvezdi, a nakon toga dočekuju Partizan.

STATISTIKA 

KADETSKA LIGA SRBIJE

Kadeti KKK Radnički doživeli su težak poraz na gostovanju beogradskom Partizanu 108:41 (25:9, 31:14, 22:13, 30:5) u utakmici 7. kola Kadetske lige Srbije.

Već posle prve četvrtine nazirale su se nevolje gostiju koji su postigli svega devet poena, a primili 25, da bi na poluvremenu pitanje pobednika bilo rešeno - Partizan je vodio 56:23. Ništa se nije promenilo ni u nastavku, razlika je najpre uvećana za još devet poena posle 30 minuta - 78:36, da bi završnih deset minuta bili prava agonija - 30:5. Iz sedam utakmica Beograđani imaju učinak 7-0, a Kragujevčani 1-6.

U osmom kolu KLS Radnički gostuje Zemunu u subotu 2. decembra od 14 časova.

STATISTIKA

KALENDAR TAKMIČENJA 

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB


ŽENSKA KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE

Košarkašice Šumadije doživele su težak poraz od Beočina 60:101 (16:27, 13:22, 13:35, 18:17) u 8. kolu ŽKLS. Sedmim neuspehom u sezoni Kragujevčanke su ostale pri dnu tabele, gde kao Spartak i Vršac imaju učinak 1-7.

Već posle prvog poluvremena nazirao se konačan odnos snaga, gošćama je pripao taj deo utakmice 49:29. Pogubna je bila treća četvrtina jer posle 13:35 nije bilo povratka, a slaba uteha je osvajanje poslednje deonice za poen - 18:17.

MVP utakmice Adamović ostvarila je indeks 40, pobedi svoje ekipe doprinela je sa 26 poena i 11 skokova. U Šumadiji, najkorisnija i najefikasnija bila je Spaić - indeks 20, 29 poena, a jedina dvocifrena bila je još Vasović - 13 poena.

STATISTIKA

U devetom kolu Šumadija gostuje Šapcu u subotu 2. decembra od 15 časova i 30 minuta.

Naredna utakmica u Kragujevcu biće protiv C. zvezde 9. decembra.

DRUGA ŽENSKA LIGA SRBIJE - JUG

Obe kragujevačke ekipe slavile su ubedljive pobede u 7. kolu 2. ŽLS. KŽKK Radnički 2016 je kao gost pobedio Trstenik 80:59 (21:20, 28:11, 11:16, 20:12), a ŽKK Radnički je kao domaćin porazio Aktavis akademiju 85:46 (13:11, 28:5, 23:18, 21:12).

Posle ovog kola, Kragujevčanke imaju stoprocentni učinak, Radnički 2016 je sa 7-0 prvoplasiran, a Radnički ima utakmicu manje, sa skorom 6-0 je na trećem mestu.

REZULTATI

U osmom kolu sledi gradski derbi Radnički 2016-Radnički, a biće odigran u hali Gordana Goca Bogojević u subotu 2. decembra.

Ovda dva kluba sastaće se i u regionalnoj Juniorskoj ligi u istoj hali u sredu 29. novembra od 16 časova.

RASPORED TAKMIČENJA



ŽKK RADNIČKI FB STRANA
RADNIČKI 2016 FB STRANA 


FUDBAL

Fudbaleri Radničkog 1923 poraženi su kao gosti Dinama iz Vranja 1:0 (0:0) u poslednjem kolu jesenjeg dela Prve lige Srbije.

Jedini pogodak na stadionu Jumko postigao je Gašić nakon isteka 90. minuta.

Ovom pobedom Vranjancima je pripala titula jesenjeg prvaka sa 35 osvojenih bodova (11-2-2), dok su Kragujevčani zauzeli šesto mesto - 22 (6-4-5).

TABELA 

FK RADNIČKI 1923 SAJT, FB STRANA


RUKOMET

SUPER B LIGA

Rukometaši Radničkog 1964 poraženi su na gostovanju u Negotinu od ekipe Hajduk Veljko 34:29 (16:17) u 9. kolu Super B lige.

Radnički je bolje otvorio utakmicu, a Negotinci su tek pred kraj prvog dela igre uspeli da smanje na gol razlike - 16:17. Drugi deo igre je u potpunosti pripao domaćinu, u 40. minutu ima prednost 22:20, koju održava i povećava sve do kraja utakmice i konačnih 34:29.

Najefikasniji u domaćoj ekipi su bili Ćirić sa 8 i Pavlović sa 7 pogodaka, dok su kod Radničkog golgeterski najraspoloženiji bili Simić i Knežević sa po 5 postignutih golova. Igrač utakmice bio je Pavlović.

Nakon devet kola, Radnički je sedmi na tabeli sa po četiri pobede i poraza, uz jedan remi.

U poslednjoj utakmici polusezone Radnički dočekuje ekipu Karađorđe iz Topole u hali Jezero u subotu 2. decembra od 19 časova. Ulaz slobodan.

PRVA LIGA-ZAPAD

I rukometašice Radničkog 1964 su nastupile oslabljene u devetom kolu Prve lige-Zapad, a u sjajnoj rukometnoj predstavi osvojile su bod u Prijepolju - 25:25.

Sve igračice Radničkog su dale nemerljiv doprinos osvojenom bodu, ali među jednakima vredno je istaći Pojužinu koja je u odlučujićim trenucima "spustila roletnu", kao i rekovalescenta Begović koja je pružila najbolju partiju u ovom delu sezone.

Po završetku utakmice je viđen nesvakidašnji gest kada su igračice oba tima zajedno "bacile ruku" i time pokazale da je sport rivalstvo, ali i viteštvo, što je objektivna prijepoljska publika nagradila velikim aplauzom.

Najefikasnije u redovima Prijepolja su bile Tošić i Bjelak sa po 7 golova, dok su kod gošći prednjačile Begović i Mikić sa po 6 pogodaka.

Igrač utakmice bila je Jelena Pojužina.

Posle devet utakmica, Radnički je sedmi sa učinkom 3-1-5.



RK RADNIČKI 1964 SAJTFB STRANAJUTJUBSAJT LIGE 

RVANJE

Rvači Radničkog, kao i prošle godine, ostali su bez plej-ofa u Prvoj ligi Srbije, a odluka je pala u poslednjim borbama za plasman. Najpre su Kragujevčani izgubili od Sente 4:3, a potom pobedili Potisje 5:3. Radnički, Novi Sad i Senta imaju isti broj bodova, ali su Šumadinci u međusobnim duelima imali najslabije rezultate, pa se nisu domogli naredne faze - dalje je otišao Novi Sad.

- Činjenica je da smo trenutno u državi u rangu sa ekipama Partizana (koja je zadnjih godina dala Aleksandra Maksimovića, osvača nekoliko svetskih i evropskih medalja) i Sente, iz koje su svetski prvak Viktor Nemeš i evropski prvak Kristijan Fris...., pokazuje da se u klubu dobro radi. Generalno, cela liga je odrađena jako dobro. Naši momci su se odlično borili i prosto nam je trebalo samo malo sportske sreće jer smo u nekoliko borbi gubili bodove bukvalno u zadnjih pet sekundi. Ali i sreća je sastavni deo sporta. Bitno je da su se momci pokazali i dokazali da je pred njima svetla budućnost, da će Kragujevac i u narednim godinama imati jakog i stabilnog prvoligaša (većina momaka iz prve ekipe ima oko 20 godina), saopštila je uprava Radničkog.

Prethodnog vikenda, Radnički je osvojio 13 medalja na prvenstvu Srbije u rvanju slobodnim stilom u svim uzrasnim kategorijama.

Učinak po kategorijama:

mlađi pioniri

  • Mihajlo Stojadinović (33kg) 2. mesto
  • Miloš Aranđelović (42kg) 2. mesto
  • Luka Jovanović (60kg) 3. mesto

stariji pioniri

  • Uroš Milovanović 2. mesto
  • Željko Pantović 2. mesto

kadeti

  • Luka Vukadinović 1. mesto
  • Dalibor Ibraimović 2. mesto
  • Nemanja Milovanović 3. mesto
  • Nemanja Rakić 2. mesto

juniori

  • Luka Vukadinović 1. mesto

seniori

  • Luka Vukadinović 2. mesto
  • Stefan Taričić 3. mesto
  • Danijel Ibraimović 3. mesto

Prvenstvo je održano u Čačku.

Do kraja godine mlađe uzraste Radničkog očekuje par pojedinačnih turnira, uglavnom međunarodnih. Prvi je zakazan za subotu 2. decembar u Padinskoj skeli, a u slobodnom stilu nadmetaće se četiri kategorije: mlađi pioniri, stariji pioniri, kadeti i juniori. 

RK RADNIČKI FB STRANA/GRUPASAJT LIGE

Foto: Zoran Petrović, arhiva
Obrada: Portal PPNS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html