KKK Radnički se oprobao u Kupu

KKK Radnički se oprobao u Kupu

KKK Radnički poražen je u svom prvom nastupu u Kupu Radivoja Koraća od gostujuće ekipe Klik iz Arilja 81:88 (20:29, 21:21, 13:17, 27:21).

Najraniji kvartal ovog susreta bio je odlučujući za konačan ishod, na žalost domaće publike, ne u korist njenih miljenika. Izabranici Zorana Milovanovića su otvorili utakmicu kako su samo mogli da požele. Serijom 7:0 nametnuli su svoj ritam, ali gosti uzvraćaju svojim nizom poena za preokret - 7:8, da bi KKK Radnički još jednom sa 7:0 odmakao na 14:8. Usledila je još jedna velika oscilacija, serija gostiju 10:0, koja je već u sedmom minutu odredila odnos snaga do kraja utakmice. Kragujevčani više nisu ima rezultatsko preimućstvo, sve vreme su "jurili" rezultat, a najmanji zaostatak bio je od pet poena u 36. minutu (70:75). Tada se Ariljci dvema trojkama odvajaju na 88:74 sredinom 38. minuta, pa je bilo jasno da će Kragujevčani dogodine da potraže svoju veću šansu u nacionalnom Kupu.

Iako tek devetnaestogodišnjak, centar Dimitrije Nikolić (211cm) je silno nedostajao u unutrašnjoj igri svoje ekipe, baš kao i plejmejker Đorđe Milosavljević i šuter Bojan Popović na svojim pozicijama - svi odsutni usled zdravstvenih problema. Povratak Marka Šamanovića nakon angažmana na Maldivima, sa druge strane, raduje za buduća prvenstvena nadmetanja, ali ove večeri nije bio dovoljan za uspeh.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Mijatović iz redova pobednika sa 24 poena. Dvocifreni strelci Klika bili su još: Bakračić - 18, Arnautović - 16, kapiten Nedeljković - 12 i Perić - 11.

Najefikasniji u KKK Radnički bio je Beočanin sa 18 poena. Ostatak petorke dvocifrenih strelaca predvodio je kapiten Arnaut sa 15 poena, Knežević je došao do 13, a Tomašević i Šamanović su imali po 11 poena. Za pobedu nisu bili dovoljni poeni još četvorice igrača: Erac - pet, Vasilić i Ristić - tri, Kostić - dva.

Trener Milovanović zapaža da je ispuštena šansa da se odigra naredna utakmica u Kupu, ali da u porazu mora da bude nečeg poučnog - kako da se savlada veština zbijanja redova kada ne funkcioniše sve kako je planirano, niti se koriste maksimalni kapaciteti igračkog kadra.

- Ekipa Klika je iskusnija od nas, vešto su koristili to u čemu su najjači. Imaju jedan broj jako dobrih igrača koji igraju kvalitetnu ligu, oni umeju da prepoznaju pozicije, prave trenutke kada lopta ide unutra, kada spolja. Prvo poluvreme nas je "zaglavilo", primili smo tih 50 poena, što je nedopustivo. Mi nismo igrali u onom kapacitetu kojim raspolažemo, krupan je nedostatak to što su Nikolića, Popovića i Milosavljevića van stroja. To nam je trenutni hendikep, međutim, to je ekipa koju imamo i ona će morati da igra i u nedelju. Verujem da će biti u boljem izdanju, te se nadam i boljem rezultatu. Okrećemo se prvenstvu, ovo je bilo veliko isustvo.

"Revanš" sledi u šestom kolu, kada će ovi timovi igrati sa većim "ulogom", kao rivali u Prvoj ligi-Zapad.

- Sad smo se praktično upoznali. Ozbiljna su ekipa, čestitam im na prolasku u drugi krug kvalifikacija. Imali smo utakmicu u rukama, bili nadomak preokreta, ali smo promašili polaganje i dva penala, izgubili loptu... to je dovoljno za ovakvog rivala da kazni i pobedi. Košarka je to. Bitno je da sagledamo sve momente od večeras, da budemo svesni gde smo i šta grešili, pa da to popravljamo iz dana u dan. Očekujem da će svaka utakmica da donese neki boljitak, individualni, a kad to sve zberemo, da ćemo i kao ekipa da budemo sve bolji. Večeras smo imali petoricu juniora u sastavu, što nam za dugoročne planove puno znači.

U nedelju od 13 časova u hali Jezero predstoji prvenstveni duel protiv Studenta iz Bajine Bašte.

- Student je vrlo korektan sastav. Ali, mi smo na svom parketu, za sobom imamo sezonu bez poraza, želimo da održimo taj status što duže, a posebno u Jezeru. Novi bodovi su ono što ciljamo, a već sada pozivam publiku da isplanira dolazak u to rano nedeljno popodne i obodri ovu mladost koju imamo u svojim redovima.

Ulaznica za utakmicu KKK Radnički-Student koštaće 100 dinara, prodaja će biti na blagajni hale Jezero, a klub će uskoro da objavi i detaljniju informaciju o nabavci sezonskih ulaznica. 

Dejan Milošević
Foto: Zoran Đorđević
 


PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki-KK Student, najava

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB 
 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html