Klik - nerešiva enigma za KKK Radnički

Klik - nerešiva enigma za KKK Radnički

I treći duel ove sezone između KKK Radnički i Klika pripao je ekipi iz Arilja - u susretu 19. kola Prve lige-Zapad, Kragujevčani su poraženi 80:66 (20:22, 22:17, 21:14, 17:13). Bio je to meč sa najvećim ulogom do sada. Posle ovde "runde", Klik je lider lige sa učinkom 16-3, a prate ga Zlatar (poražen od Poleta 73:70), Radnički i Novi Pazar (pobedio Zekas 75:60) sa po pobednom manje (15-4).

Poučeni porazima iz prvog prvenstvenog susreta i Kupa Koraća, Šumadinci su vladali svojom igrom u prvom delu utakmice koja je odigrana u vreloj atmosferi, a stvorili su je navijači obe ekipe, njih oko 500 ukupno. Posle nervoznog početka sa obe strane, zaigrala se košarka "na poen", a gostujući sastav tek pred kraj prvi put vezuje četiri poena. Na kraju je osvojio ovu deonicu za jedan posed lopte - 22:20.

I u drugoj četvrtini KKK Radnički u dva navrata vezuje poene, posle minimalnom zaostatka uspevao je da dođe do vođstva, a najveće je bilo posle serije 6:0 za 32:25. Druga polovina drugog kvartala mogla je da biude presudna za trijumf. Da je ekipa Zorana Milovanovića održala svoju igru otisnula bi se u mirniji početak drugog poluvremena. Međutim, dogodilo se suprotno, domaćin se potpuno vratio u meč, poveo 37:36, a spretniji u završnim sekundama rešavaju prvih 20 minuta u svoju korist - 42:39.

Taj pad bio je toliko poguban da je pauza u svlačionici iskorišćena dijametralno suprotno - Klik u nastavku punim pogonima rasplamsava svoju igru, a KKK Radnički za šest minuta tek dva puta pogađa obruč - Arnaut daje drugu trojku, a Tešanović ubacuje sa distance. Gostujući stručni štab je pozivao tajm-aute, ali zaostatak nije smanjivan, čak je domaća ekipa došla i do dvocifrene prednosti. Posle 30 minuta Klik je vodio 63:53, ali više je brinulo što se stizali signali da ni treći put ove sezone nema te pozitivne energije kojom za 40 minuta mogu da se nadigraju Ariljci.

I u završnih deset minuta krenulo se sa boljom realizacijom domaćina, dok su gosti počeli da beleže izgubljene lopte, promašaje za tri poena, pa je rana serija 6:0 donela +15, rezultat je bio 71:56. Preostali minuti su pokazali da je to bila nepremostiva razlika, umanjena tek za poen na samom kraju, kada je Klik slavio - 80:66.

U Kliku je najbolju partiju pružio Mijatović sa 22 poena, za njim Arnautović - 16, kapiten Nedeljković je ubeležio 13 (od toga četiri trojke), a Mitrović 11 poena.

Najviše poena za KKK Radnički ubeležio je kapiten Šamanović - 13, tik uz njega kao košgeter bio je Milosavljević - 12, a dvocifreni strelci su bili još: Nikolić - 11, Beočanin i Tešanović - po deset. Arnaut je upisao šest poena (jedine dve trojke ekipe), a po dva poena imali su Vasilić i Erac

PRVI PRVI NA SKALI Klik ostao enigma za KKK Radnicki insert 2

IZJAVE AKTERA

Marko Šamanović, kapiten KKK Radnički

- Utakmicu smo otvorili dobro, pogotovo drugu četvrtinu. Igrali smo na višem nivou što je i rezultat govorio, vodili smo 5-7 razlike. U tim trenucima smo pomislili da ih "imamo". Međutim, oni su posle tajm-auta sabrali redove i otišli su na +2 posle 20 minuta. U trećoj četvrtini je krenuo naš sunovrat. Nije nas hteo šut za tri poena, a počeli smo to da forsiramo u trećoj deonici jer smo znali da u ovakvoj utakmici ne možemo da pobedimo bez trojki. Sa druge strane, oni su bili više nego raspoloženi u tom segmentu. Sveukupno, na terenu su pokazali više želje od nas i zasluženo pobedili. Kao kapiten, moram da se osvrnem i na sudije - brzo su nas stavili u problem sa faulovima, u drugoj četvrtini odnos u prekršajima je bio 24:4 što nije bilo realno stanje na terenu. Žao mi je što smo izneverili očekivanja navijača koji su još jednom bili fenomenalni. Došli su da nas podrže i u Arilju i bili gromoglasni kao da su u Jezeru, a saznajemo da je bilo naših navijače koji nisu mogli čak ni da uđu u halu. Izneverili smo i upravu kluba koja nam je stvorili sve potrebne uslove i dala neizmernu podršku. Moramo da se trgnemo i sedam narednih kola da odigramo za maksimalan učinak, a videćemo kakav rasplet sledi. Pitanje je da li još neko može da porazi Klik u sedam preostalih kola, kao što su to uradili Mileševac, Novi Pazar i Zlatar.

 

Zoran Milovanović, trener KKK Radnički

- Bila je to utakmica od velikog značaja za obe ekipe. To se videlo i prisustvom publike u ovolikom broju. Prvo poluvreme smo još i kontrolisali. Imali smo minute koji su nam donosili prednost, ali je nismo materijalizovali u meri koja je donosila pobedu. Iza toga smo dozvolili greške pri komunikaciji u odbrani što je dovelo do toga da Klik krene sa drastično boljom igrom u napadu. Na kraju je razlika možda prevelika, ali Klik zaslužuje čestitke za pobedu. Trenutno smo u velikom problemu, po više osnova. Videćemo kako da izađemo jači iz ovog poraza, nije kraj prvenstva. Ekipa će sigurno do kraja takmičenja da igra na najvišem nivou. Za to je garant sav naš prethodni rad. Situacija nam je otežana jer sada moramo da pratimo i neke druge rezultate. Ovo je faktički bila utakmica za overu ulaska u viši rang. 

U 20. kolu Prve lige-Zapad KKK Radnički je domaćin Zekasu ’75, a utakmica se igra 4. marta. 

Posle toga, Kragujevčani gostuju Železničaru, Mileševcu i Crnokosi, a u goste im dolaze: Šabac, Prva petoletka i Novi Pazar.

Foto: Portal PRVI PRVI NA SKALI
Dejan Milošević

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html