Košarkašice Radničkog do pete pobede - preko Zvezde

Košarkašice Radničkog do pete pobede - preko Zvezde

Košarkašice Radničkog nadigrale su beogradsku Zvezdu u 11. kolu Prve lige Srbije, kontrolisale su rezultat svih 40 minuta i sasvim zasluženo slavile pobedu 83:75 (26:25, 20:14, 18:21, 19:15).

Prvu prednost imale su Kragujevčanke, Beograđanke su uspele da minimalno povedu u trećem minutu - 7:8, ali preostalih 37 minuta Radnički je držao rezultatsko preimućstvo. Dolazile su gošće do izjednačenja - 16:16 u šestom minutu i 36:36 11 minuta kasnije, ali nije im polazilo za rukom da preokrenu odnos snaga. Radnički se serijom 6:0 odvaja, a onda sledi razmena poena u završnici prvog dela susreta za 46:39 na isteku 20. minuta. Kragujevčankama je prva četvrtina pripala 26:25, a druga 20:14.

Sredinom trećeg kvartala Zvezda prilazi na 54:49, potom i 62:58, ali Radnički uspeva da odoli naletima, ne dozvolivši seriju primljenih poena. Ovaj period je pripao gostujućoj ekipi 18:21, za 64:60 pred odlučujućih deset minuta. Kada je Dimić kapitenski preuzela odgovornost i vezala dve trojke za ponovnu dvocifrenu prednost - 70:60, motivacija domaćih igračica više nije mogla da bude uzdrmana. Zvezda još jednom prilazi na -4 (70:66), ali sa druge strane, uz kapitena, pribranost i pucačko raspoloženje pokazuju Lešnjak, Stevanović, Cvetanović, Trifunović, što je onemogućilo dramatičnu promenu rezultata u korist Beograđanki.

MVP utakmice bila je još jednom Stevanović, njen indeks korisnosti 25 sadržao je i ove večeri dabl-dabl učinak: 12 poena i 11 skokova, uz po četiri asistencije i oduzete lopte, i sedam iznuđenih prekršaja. Najefikasnija u redovima pobednica ostala je Dimić sa 22 poena, a odmah za njom bila je Lešnjak sa 21 poenom i osam asistencija. Sjajna ove večeri bila je i Cvetanović - 19 poena, osam skokova, a poene za trijumf pridodale su još Trifunović - sedam i Novak - dva.

U poraženoj ekipi izdvojile su se: Katanić - 25 poena, Bogićević - 21 poen i 12 skokova i Đorđević - 12 poena i osam skokova.

IZJAVE AKTERA

Sanja Dimić, igračica Radničkog

- Zvezda je jako mlada ekipa, ali izuzetno borbena. Večeras je presudilo naše iskustvo, a i očito smo imale veću želja za pobedom na terenu u Kragujevcu. Čestitam ekipi Zvezde na borbenosti, a svojim saigračicama na pobedi, petoj u sezoni. Idemo dalje sa takmičenjem, nema predaha ni malo jer dočekujemo Vojvodinu već u subotu. Pokušaćemo da im se revanširamo za poraz u Novom Sadu u prvom delu sezone. Pozivam sve ljubitelje ženske košarke da dođu u halu Park, taj meč je zakazan sa subotu od 17 časova.

Saša Milojević, trener Radničkog

- Teže smo došli do bodova, ali ipak smo zasluženo pobedili. Čestitam mojim devojkama na borbenosti, karakterom su kontrolisale ovu utakmicu i došle do pobede. Ovaj uspeh protiv Zvezde doneće nam neophodno samopouzdanje za nastavak prvenstva. Verujem da će se ponoviti ovakav nivo motivisanosti za tri dana kada ćemo na istom mestu pokušati da se revanširamo Vojvodini. Čestitam mladoj ekipi Zvezde na dobroj igri.

I u 12. kolu Radnički će biti domaćin, već u subotu od 17 časova gostovaće Vojvodina, a to će biti poslednji meč u 2014. godini. Uslediće takmičarska pauza, a prvu utakmicu u Novoj godini Radnički će takođe odigrati u Kragujevcu. Za 10. januar već je zakazan šumadijski "el klasiko" protiv Šumadije.

STATISTIKA

Foto: Marko Lazarević

ŽKK RADNIČKI LIGA, FB STRANA

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv rudnika litijuma u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html