Memorijal ’Dejan Brđović’ - Kragujevac 2019

Memorijal ’Dejan Brđović’ - Kragujevac 2019

Memorijalni odbojkaški turnir „Dejan Brđović“ održaće se 6. i 7. septembra u „SBB hali Jezero“. Pored domaćina Radničkog, učestvuju još i kraljevačka Ribnica, beogradska Crvena zvezda i makedonski Vardar.Po prvi put ovaj turnir održava se u organizaciji Sportskog privrednog društva Radnički, čiji je sastavni deo i Odbojkaški klub Radnički u kome je pokojni Brđović proveo deo igračke i trenerske karijere, i postavio temelje za sve najveće klupske uspehe.

- Veliko mi je zadovoljstvo što se ovaj turnir održava pod našom organizacijom, s obzirom na sve što je Dejan Brđović učinio za ovaj klub. Dokaz za to su i ovde prisutni Marko Maksimović i Nemanja Opačić, koji su za vreme Brđovićevog mandata bili mladi igrači, a evo i danas su tu u Radničkom kao treneri, izjavio je sportski direktor Odbojkaškog kluba Radnički Dušan Vulović.

Dejan Brđović je tokom duge i uspešne igračke karijere nastupao za brojne domaće i inostrane klubove. Zabeležio je i preko 300 utakmica u dresu sa nacionalnim grom i to u periodu kada je naša reprezentacija bila u samom vrhu svetske odbojke.

Po završetku igračke karijere, Brđović je uplovio u trenerske vode. Prva stanica bio mu je kragujevački Radnički sa kojim je u sezoni 2006/2007 osvojio prvo mesto u ligaškom delu takmičenja, stigao do finala plej-ofa i polufinala Kupa Srbije, pri tom omogućivši Kragujevčanima prvi izlazak na evropsku scenu u klupskoj istoriji.

- Dejan Brđović je jedna istinska odbojkaška legenda, čovek od koga smo svi mi tada mladi igrači mogli puno toga da naučimo. Drago mi je što ćemo organizacijom ovog turnira pokušati da se na neki naš način odužimo Dejanu za sve što je pružio ovom klubu, istakao je Marko Maksimović, kome je Brđović svojevremeno bio saigrač, a potom i trener.

Lepo sećanje na svog nekadašnjeg odbojkaškog učitelja čuva i Nemanja Opačić, koji je upravo za vreme Brđovićevog mandata došao u Radnički iz niškog Naisusa.

- Mislim da je ovaj turnir najbolji način da sačuvamo uspomenu na Dejana i na sve ono što je uradio za ovaj klub i kragujevačku odbojku, prokomentarisao je Opačić.

Memorijal âDejan Brdjovic

Utakmice se igraju u dva termina, od 17 i 19 časova.

Prvog dana turnira od 17 časova sastaju se Crvena zvezda i Ribnica, a od 19 časova igraju Radnički i Vardar.

Drugog dana na programu su mečevi za plasman. Za 17 časova predviđen je meč za treće mesto, a za 19 časova veliko finale, u kome će se sastati pobednici polufinalnih duela.

Tri najbolje plasirane ekipe na turniru dobiće prigodne pehare, a sprecijalna nagrada predviđena je i za najboljeg igrača turnira.

RASPORED TURNIRA

Petak 6. septembar

  • 17:00 Crvena zvezda (Beograd) – Ribnica (Kraljevo)
  • 19:00 Radnički (Kragujevac) – Vardar (Skoplje)

Subota 7. septembar

  • 17:00 Utakmica za treće mesto
  • 19:00 Finale turnira 
Izvor: OK Radnički

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI KRAGUJEVAC FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari