Prvi poraz KKK Radnički u Jezeru

Prvi poraz KKK Radnički u Jezeru

U najnapetijoj utakmici do sada u Prvoj ligi-Zapad, KKK Radnički je poražen u hali Jezero od Klika iz Arilja 77:82 (19:16, 18:18, 19:20, 21:28).

Posle višeminutnog nadmudrivanja, Kragujevčani su pred kraj prve četvrtine i početkom druge nametnuli svoj ritam, na momente igrali i atraktivno. Sa 15:16 izbili su na 24:16, a ubrzo posle te serije 9:0, imali su i najveći prednost ove večeri - 26:18. Međutim, konci igre domaćina su se pokidali do kraja poluvremena, a svaki nepromišljen potez Kragujevčana Ariljci su hladnokrvno kaznili. Tako su u 20. minutu pogodili za izjednačenje 34:34, da bi Erac dalekometnom trojkom ipak doneo prednost svojoj ekipi za osvajanje prvog dela utakmice 37:34.

Čitava treća četvrtina protekla je u smenjivanju ekipa u vođstvu, a rezultatska razlika je uglavnom bila u jednom posedu lopte. Klik osvaja taj period za jedan poen (20:19), ali KKK Radnički vodi 56:54 na isteku 30. minuta. Neizvesnost se protegla i na završni kvartal, usledio je pravi košarkaški triler u kojem je domaćin imao par kobnih propusta - izgubljene lopte, nesporazume u akcijama, prekršaje u fazi napada..., od kojih nisu svi bili i kažnjeni jer su i gosti promašivali, ali su ipak bili pribraniji za realizaciju dva napada koji su ima doneli konačnih +5 i osvajanje bodova u Jezeru rezultatom 82:77.

Najkorisniji igrač utakmice bio je Bakračlić (indeks 34) sa 23 poena (dva poena 6/7, trojke 3/6), i po pet skokova i asistencija. Uz njega su dvocifreni strelci kod Ariljaca bili: Nedeljković - 12, Arsović - 11, Arnautović - deset.

Među Kragujevčanima, najkorisniji je bio Arnaut sa 16 poena (trojke 3/6), devet skokova i pet asistencija. Nikolić je ostvario dab-dabl učinak: 19 poena i 11 skokova, a dvocifren košgeter bio je još Erac - 15 poena (trojke 3/8). Po osam poena imali su Beočanin i Popović, Tešanović je ubeležio sedam, a Tomašević i Šamanović po dva.

IZJAVE AKTERA

Stefan Arnaut, MVP KKK Radnički

- Utakmicu smo otvorili po dogovoru. Išli smo na našeg centra Nikolića koji je u napadu odigrao fenomenalno. Međutim, kiksnuli smo u odbrani, nismo ispoštovali neka preuzimanja koja smo radili na treningu. To je Kliku omogućilo lake poene, trojke i par zicera koji su u završnici prelomili meč u njihovu korist. U našoj igri se videla posledica povreda sa kojima smo ušli u sezonu, otuda nam više vremena treba da se uigramo. Sreća je večeras bila na strani protivnika koji je odigrao prvoligašku utakmicu. Čestitam im na zasluženoj pobedi i želim uspeha u daljem takmičenju. Zahvaljujem se publici i posebno organizovanim navijačima koji su večeras pravili atmosferu kao da smo bar dva ranga iznad ove lige, kao i upravi i struci koji odlično rade svoj posao, a na nama igračima je da zbijemo redove i vratimo se na put ambicija kluba. U ime saigrača se izvinjavam našoj publici što večeras nismo doneli radost, trudili smo se koliko smo mogli, dali smo sve od sebe. Držimo glavu gore, treniraćemo još jače, radićemo još bolje, nastavljamo da se borimo za viši rang takmičenja, duga je sezona sa 22 kola.

Zoran Milovanović, trener KKK Radnički

- Čestitam Kliku na dobroj igri iz koje su došli do pobede. Mi smo bili dobri u prvom poluvremenu, ali smo u tom periodu i prokockali svoju šansu da se meč odvija u našem ritmu. Imali smo period kada smo igrali baš kako treba, što je moralo da rezultira većom razlikom da bismo odoleli očekivanim naletima u nastavku utakmice. U drugom poluvremenu smo nedopustivo mnogo grešili u odbrani, što je Klik vešto iskoristio. Omogućili smo im neke šuteve koje nismo smeli, oni su to kapitalizovali na kraju. Imamo veći broj igrača u odnosu na početak sezone, ali i veći broj stvari koje moramo da korigujemo. Za pobedu nam je nedostajalo malo sportske drskosti i sreće, u određenim trenucima imali smo neke neverovatne odluke, čime ćemo se pozabaviti između dva kola. Poraz je težak, ali iz njega se izlazi još jačim radom.

Nakon šestog kola, ove dve ekipe su se izjednačile po učinku, imaju po četiri pobede i dva poraza. 

KKK Radnički u sedmom kolu gostuje Zekasu ’75, a taj meč u obližnjoj Rači na programu je u subotu 12. novembra.

STATISTIKA 

MULTIMEDIJA/FOTO

Foto: Zoran Đorđević
Dejan Milošević 

PRVI PRVI NA SKALI Sezonske karte kao podrska KKK Radnicki

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html