Radnički 2016 i drugi put savladao Radnički

Radnički 2016 i drugi put savladao Radnički

I drugi gradski derbi u Drugoj ligi-Jug B pripao je KŽKK Radnički 2016 koji je savladao ŽKK Radnički 74:68 (21:17, 30:14, 11:13, 12:24) u utakmici desetog kola.

Na kraju 2016. godine ekipa Vesne Despotović ima učinak 10:2 i zauzima drugo mesto, dok su izabranice Nenada Milovanovića šeste sa skorom 4-6.

Nakon odmeravanja snaga u prvom kvartalu (21:17), presudna po ishod bila je druga četvrtina. Sa stečenih +16 (30:14) domaćin u ovom susretu je osvojio prvo poluvreme 51:31. Razlika je, ispostavilo se, bila prevelika da bi došlo do preokreta. Pružen otpor je bio dovoljan za osvajanje drugo dela meča (37:23), što je konačnu razliku svelo na šest poena - 74:68.

Najefikasnija u pobedničkom sastavu bila je Novak sa 27 poena, kapiten Milošević je pridodala 16, a novajlija Mehović 13, kao dvocifreni strelci. Poentirale su još: Celić - devet, Cvijović - pet, Rapović - četiri.

IZJAVE AKTERA

Sara Milošević, igračica Radničkog 2016

- Derbi za kraj sezone bio je jak, dinamičan, težak. Napravile smo razliku u prvom poluvremenu i održavale je do samog kraja. Spremile smo se dobro za derbi, što je rezultat na kraju i pokazao. Ekipu Radničkog dobro poznajemo i trudile smo se da ispoštujemo sve što je trener Vesna Despotović rekla pre početka utakmice. Čestitala bih igračicama i stručnom štabu Radničkog na fer i pre svega korektnoj borbi. Svojim saigračicama bih čestitala na pruženom maksimumu, kako večeras, tako i u celom prvom delu sezone. Drago mi je da je utakmica protekla bez ikakvih incidenata i da je publika uživala. Sada idemo na zasluženi odmor, pa polako krećemo da se spremamo za drugi deo sezone, izjavila je za portal PPNS Sara Milošević.

Sofija Jovanović, igračica Radničkog

- Očekivano neizvesna utakmica sa velikom željom za pobedom u oba tima. Falila nam je igračica sa kojom smo uvežbavali napad na zonu kojom se protivnik branio skoro sve vreme meča, pa smo bili u hendikepu. Protivnici su imali dosta sreće jer su u jednom trenutku bili bez promašaja, a definitivno imali i blagonaklonost sudija. U drugom poluvremenu smo ušle u utakmicu dosta oštrije i agresivnije, to se odrazilo i na rezultat, na kraju malo više sreće za njih, a mi ponosno nastavljamo u drugom delu sezone. Čestitke protivniku na pobedi, a mojim sagračicama na fer i korektnoj borbi.

Nenad Milovanović, trener Radničkog

- Loše smo započeli ovaj meč, a protivnik je sve naše greške iskoristio maksimalno, posebno u drugoj četvrtini, pa se na poluvreme otišlo sa nerealnom razlikom u korist domaćina. Protivniku je ova pobeda mnogo trebala, pa je tako utakmica zakazana u vreme kada naše dve igračice, koje igraju na dvojnu, imaju utakmice sa svojim timovima. Veliku zahvalnost dugujemo vodećim ljudima i treneru ŽKK "Kraljevo" što su dopustili svojoj igračici da ipak igra za nas, dok, na žalost, naš komšijski klub ("Šumadija") to nije mogao, pa smo bili uskraćeni za pomoć jedne od najbitnijih igračica u našem timu. Zbog toga smo bili u problemu protiv zone, koju forsira nas rival, trebalo nam je duže da se uklopimo. Ali u drugom poluvremenu su nam naš presing i zona doneli rezultatski priključak, pa je na kraju utakmica bila donekle neizvesna. Imali smo šansu da priđemo iznenađenju, ali je tad najbolja igračica protivničke ekipe pogodila za tri poena i otklonila sve dileme oko pobednika ovog derbija. Ne bih se bavio stvarima koje nisu vezane za 10 igračica na terenu, ali nije mi bilo prijatno zbog mnogo stvari na koje ne mogu da utičem! Čestitam protivniku na pobedi, a mojim igračicama na ponašanju i borbi svih 40 minuta. Pred nama je dug put, gde će biti dosta problema, nezadovoljstva, suza, ali i mnogo sreće, smeha, radosti. Treba izdržati sve to!

Uslediće takmičarska pauza do 28. januara, kada su u utakmicama 11. kola obe kragujevačke ekipe domaćini. Radnički 2016 dočekuje Topličanin iz Prokuplja, a Radnički Gimnazijalac iz Pirota. 

REZULTAT I TABELA

Foto: Marko Lazarević

RADNIČKI 2016 FB STRANA 
RADNIČKI FB STRANA 
 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html