Rvačima izmakao plej-of, sledi odbrana titule u slobodnom stilu

Rvačima izmakao plej-of, sledi odbrana titule u slobodnom stilu

Rvači Radničkog nisu izborili učešće u plej-ofu Prve lige Srbije, u grčko-rimskom stilu. Na poslednja tri meča ligaškog dela takmičenja, održana u Senti, izborili su isti broj bodova kao Potisje i Partizan, ali ih je najlošiji učinak u međusobnim duelima izbacio iz doigravanja.

Kragujevčani su najpre protiv Potisja ostvarili egal 4:4, zatim su porazili Sentu 5:3, da bi u trećem susretu bili poraženi od lidera prvenstva, subotičkog Spartaka 7:1.

Analizirajući postignuto, predsednik kluba Mijodrag Popović i saradnici zaključili su najpre da su tri meča istog dana ipak bila prenaporna, ali da su rvači dali sve od sebe kako bi napravili što bolji rezultat.

- U Ligi smo nastupili samo sa takmičarima koji su ponikli u našem klubu. Svi su Kragujevčani, što ovaj rezultat čini još većim. Jedino Partizan i mi smo nastupali bez ijednog pojačanja. To pokazuje da je naš klub na pravom putu razvoja, da se nalazimo u samom vrhu rvanja u Srbiji, smatraju Kragujevčani.

Nakon osam borbi, prvoplasiran je Spartak sa 23 boda (sedam pobeda-jedan nerešen rezultat-bez poraza), Proleter je drugi 23 (7-1-0), treće je Potisje 17 (3-3-2), a četvrti Partizan 17 (4-1-3). Radnički je prvi "ispod crte" sa 17 bodova (4-1-3).

- Peta pozicija sa istim brojem bodova kao trećeplasirano Potisje je dokaz kvaliteta. Na žalost, nismo ispunili cilj za ovu godinu, ali je stvorena neverovatna želja svih u klubu da sledeće godine u Ligu uđemo sa mnogo većim ambicijama. Kvalitet naših momaka, od kojih većina ima tek 19-20 godina, je na visokom nivou, poručuju iz prestonice Šumadije.

U RK Radnički ističu da su imali veliku želju da uđu među četiri najbolje ekipe, ulažući bukvalo sami ono čime su raspolagali.

- Celo takmičenje finasirali su sami rvači, treneri i prijatelji kluba. Nije bila svrha zaraditi novac, nego želja za dokazivanjem i predstavljanje u najboljem svetlu našeg kluba i grada u sportu u kojem imamo olimpijsko zlato. Na kraju, ipak, možemo da kažemo da smo zadovoljni ostvarenim rezultatom, zaključuju u RK Radnički.

Rasplet u prvenstvu sledi na završnom turniru u Subotici za vikend, gde je domaćin Spartak, klub sa 22 titule prvaka države, ekipa sa šampionskim ambicijama od početka takmičenja i jačanja redova angažovanjem aktuelnog olimpijskog šampiona Davora Štefaneka.

Za nekoliko dana biće objavljeno kada počinje Liga u slobodnom stilu, a, podsećamo, RK Radnički tu brani titulu državnog prvaka.

Do tada, boje Radničkog braniće mlađe kategorije, već u subotu se u Somboru održava turnir za pionire, kadete i juniore, u organizaciji Soko Sombora.

REZULTATI POSLEDNJI KOLA PRVE LIGE SRBIJE 


RK RADNIČKI SAJT LIGEFB PROFIL  


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html