Šumadija ubedljivo savladana

Šumadija ubedljivo savladana

U prvom meču devetog kola, ujedno i derbiju, košarkašice Vrbasa Medele savladale su Šumadiju rezultatom 85:66 (15:19, 28:12, 24:15, 18:20). Izabranice Dejana Mudreše prenoćiće kao lideri pošto su sakupili 17 bodova posle osme pobede. Kragujevčanke su doživele četvrti poraz, uz pet pobeda.

Ekipa Darka Jakovljevića bolje je otvorila meč i posle pet minuta povela sa 11:4. Kragujevčanke su do isteka prvih deset minuta uspešno čuvale rezultatsku prednost, pa je posle deset minuta rezultat na semaforu glasio 15:19.

Trojkom Milošević Šumadija je u 12. minutu povela sa 23:15 i to je praktično bilo sve od gošći. Vrbas je serijom 13:2 preokrenuo rezultat, a novom serijom 10:0 stekao prednost 43:31 na poluvremenu.

Vrbas je sredinom treće deonice ponovo napravio seriju od deset vezanih poena kojom je otišao na 19 poena viška (53:34) i već tada rešio pitanje pobednika.

U pobedničkom timu Dušanić je bila najefikasnija sa 20 poena, po 19 su ubacile Mitić (6 skokova) i Bučevac (6 skokova), dok je Rajić postigla 10 poena, uz pet skokova i pet asistencija.

Kod Šumadije Raković je meč završila sa 22 poena i osam skokova, Ćulafić je postigla 14 poena (5 skokova).

STATISTIKA 

Trener Šumadije Darko Jakovljević proanalizirao je meč za portal PPNS:

Jakovljević: Zaslužena pobeda Vrbasa. Domaćin je više želeo pobedu, odigrao je angažovanije. Mi smo i treći put na gostovanju izgledali nedovoljno hrabro i spremno da dođemo do bodova. Vrbas je ozbiljna ekipa, odigrali su veoma čvrsto u odbrani, kvalitetno i pametno u napadu. Ipak, mislim da je ubedljiva pobeda rezultat pre svega naše loše igre u drugoj i trećoj četvrtini. 

Prilika za ispravke koje bio rezultirale petom pobedom, već je sledećeg vikenda, kada u Kragujevac dolaze Šapčanke. Međutim, Jakovljević najavljuje da uprava i stručni štab, sem trijumfa, u narednom meč žele i drugačiji pristup igri.

Jakovljević

Moramo da se mobilišemo jer u sledećem kolu imamo jako tešku utakmicu protiv Šapca koji se posle lošeg starta potpuno konsolidovao. Pre svega nas očekuje detaljna analiza. Nedopustivo je da nam se ovako loše igre, kao protiv Vrbasa, ponavljaju u kontinuitetu. Nije isključeno da će se napraviti i neki rezovi u ekipi, da li sada ili u pauzi prvenstva - videćemo.

Foto: ŽKK Šumadija
Izvori: kosarka24.rs; PPNS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv rudnika litijuma u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html