Šumadiju porazio Korać

Šumadiju porazio Korać

Ekipa Radivoja Koraća savladala je u utakmici četvrtog kola Ženske košarkaške lige Srbije Šumadiju rezultatom 84:48 (25:16, 24:15, 15:10, 20:7). Aktuelni šampion je vezao treću pobedu, dok je tim iz Kragujevca doživeo treći poraz.

Nije dugo trebalo beogradskom timu da napravi razliku koja bi mu donela dodatnu sigurnost. Posle uvodnih minuta Korać je u periodu između sedmog i devetog minuta napravio seriju 11:0, pokrenutu sa dve vezane trojke Nine Bogićević, za 22:12. U finišu četvrtine gošće su preko Kristine Milošević smanjile na 25:16.

Sredinom druge četvrtine domaćin je napravio dve nove serije, prvu od sedam uzastopnih poena za 38:21 u 15. minutu, zatim još jednu istu za 45:25 u 18. minutu. Na poluvremenu je rezultat glasio 49:31.

Razlika u kvalitetu uslovila je da trener Koraća Miloš Pavlović pruži određenu minutažu svim igračicama, ali uprkos tome domaći tim je povećavao razliku do kraja meča.

Kada je i trener Milojević u poslednjoj četvrtini uveo u igru igračice sa manjom minutažom, a usput ostao bez najbolje do tada Kristine Milošević zbog povrede, domaćin je dodatno uvećao razliku i zabeležio ubedljiv trijumf.

Domaćin je imao pristojan procenat šuta od 42,6 odsto iz igre (29/68), dok je Šumadija šutirala 29,5 odsto (18/61). Korać je sakupio 54 skoka, za razliku od Šumadije koja je imala 23 uhvaćene lopte. Domaći tim je osvojio 12 i izgubio 16 lopti, Šumadija je osvojila pet i izgubila 17 lopti.

U ekipi Radivoja Koraća čak devet igračica imalo je dvocifren indeks korisnosti. Nina Bogićević je bila najefikasnija sa 13 poena i bez promašaja iz igre za deset minuta na perketu. Milica Mitrović je postigla 11 poena, a po 10 Tijana Jelić (11 skokova) i Marija Stojiljković.

U ekipi trenera Saše Milojevića Kristina Milošević je postigla 15 poena, a Džastin Rikel Preston 13.

Utakmica je odigrana pred oko 100 gledalaca u beogradskoj hali "Šumice". 

Radivoj Korać u narednom kolu igra reprizu finala iz minule sezone protiv Crvene zvezde, dok Šumadija dočekuje Vršac.

Foto: ŽKK radivoj Korać
Izvor: Košarka24
 
ŽKK ŠUMADIJA SAJT LIGE

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html