Za životnu pobedu Stefana - igrali KKK Radnički i Politehnička

Za životnu pobedu Stefana - igrali KKK Radnički i Politehnička

Motivisani sugrađanskom solidarnošću, KKK Radnički i Politehnička škola odigrali su humanitarnu utakmicu za Stefana Jovanovića, Kragujevčanina koga je 2013. godine, kao učenika te škole, teško povredio lokalni siledžija. Preživeo je kao medicinski fenomen, ali mu oči još nisu ozdravile.

Porodica Jovanović bije tešku bitku pune tri godine, ali materijalne nedaće za sada pobeđuju ljubav i svu već ukazanu pomoć ljudi dobre volje. Zato su ova srednja škola i klub iz Kragujevca inicirali revijalni susret kao povod za prikupljanje sredstava, ali i za animiranje ostalih subjekata u gradu da se uključe i ispolje solidarnost. Za akciju se čulo i dalje od rodnog grada Stefana, jer su se kao promoteri ovog šumadijskog dobročinstva i aktivni učesnici pridružili Nikola Lončar i Jelena Milovanović. Oni su doputovali iz Španije, gde žive i rade, kratko borave u zavičaju, ali su ipak stigli da se odazovu pozivu.

- Cilj nam je da vratimo humanost koja kao da nam je sklonjena iz vidokruga. Zahvalni smo Nikoli i Jeleni, našim olimpijcima, Kragujevčanima koji su uvek uz Politehničku školu, baš kao i uz svoje sugrađane. Mi smo i započeli saradnju sa KKK Radnički, za koju se nadam da će da traje dugi niz godina, sa ovakvim ciljem - da promovišemo humanost, sport i dobru školu. Nadam se da će ovakve aktivnosti da budu učestale, poručio je direktor Politehničke škole Siniša Kojić u obraćanju gostima.

Prvi čovek škole je istakao da je ovo od onih mečeva, životnog značajnih, u kojima se pobednik zna unapred.

- Sam susret je najpre spektakularan, s obzirom da smo okupili svetski prepoznatljive, vrhunske sportiste koji su proslavili srpsku, kragujevačku košarku. Uz njih, tu su aktivni košarkaši koji brane boje ovog sporta u Kragujevcu, a svi zajedno su prihvatili da odmere snage sa učenicima i profesorima jedne škole. Čim su naša deca "stala na crtu" ljutim profesionalcima, to je već ostvarena pobeda. Ovo je susret za pamćenje čitavog života, a konačan rezultat biće - Stefanova pobeda!

PRVI PRVI NA SKALI Za zivotnu pobedu Stefana - igrali KKK Radnicki i Politehnicka 1

U ime porodice, učesnicima se obratio Stefanov otac Nebojša Jovanović.

- Zahvaljujem se svima koji su organizovali ovu utakmicu i uzeli učešće na svoj način. Značajna nam je podršku koju pružate, i materijalna koju stvarate animiranjem Kragujevčana da odvoje priloge, ali još više moralna. Ovakve stvari jačaju nam nadu da će Stefan da ozdravi i pobedi u najbitnijoj, životnoj bici.

PRVI PRVI NA SKALI Za zivotnu pobedu Stefana - igrali KKK Radnicki i Politehnicka 2

Ispred "gostujuće ekipe", predsednik KKK Radnički Nikola Lončar je naglasio da je klub tu da pomogne svojim sugrađanima kad god to može, a humanitarne utakmice biće jedan od vidova podrške i ubuduće.

- Mi smo mlad kolektiv, tek smo zaživeli prošle godine, ali smo od samog nastanka tako orijentisani da smo na raspolaganju Kragujevčanima u pokušajima da reše svoje krupne životne probleme, a da je to u okviru naših mogućnosti. Stefan može da računa na našu podršku u borbi da se vrati u normalan život što pre. Individualno, ali i kao klub, združili smo se školom u kojoj je bio, i osmislili ovaj događaj kao prvi talas pomoći. Na tome se neće završiti, animiraćemo i naknadno neke dobronamernike da se uključe i daju svoj doprinos ubrzanju oporavka ovog mladića i pomognu njegovoj porodici. A kako se budemo razvijali kao klub, tako će i naše mogućnosti da se uvećavaju. Ostaćemo dosledni u tome da nas interesuju životi naših sugrađana.

Lončar je naglasio da su iz solidarnosti udružili snage aktivni igrači i veterani, pojačani Jelenom koja je u punoj snazi, ali da je to nedovoljno u ovom trenutku za potpuni oporavak Stefana, pa utakmica ima još jedan cilj.

- Ova košarkaška utakmica je ujedno i podstrek drugim ljudima dobre volje da u okviru svojih aktivnosti osmisle kako mogu da pomognu. Želimo da privučemo pažnju sportske, ali i šire javnosti na Stefana koji zaslužuje zdrav, bezbedan život. On je narušen pre tri godine, što za sve nas mora da bude jak motiv da smislimo kako da pomognemo.

Već ustaljeno, humanitarna utakmica KKK Radnički podrazumeva prisustvo Jelena Milovanović koja u dahu kaže da po prijemu poziva nije imala dilemu može li da uklopi sve svoje obaveze dok je u Srbiji svega par dana.

- Drago mi je da sam deo ovakve humanitarne aktivnosti. Na svoj način, osećam i da sam deo kluba. Od ovog leta svoje treninge sam vezala za KKK Radnički i ove divne momke. Delim njihove takmičarske ambicije da se svake godine napreduje, ali delimo i vrednosti koje su nešto više od sporta. Čast mi je da smo zajedno u ovoj akciji, a nadam se da ćemo u nekoj meri pomoći porodici Jovanović. 

PRVI PRVI NA SKALI Za zivotnu pobedu Stefana - igrali KKK Radnicki i Politehnicka 6

Ovom prilikom, predsednik KKK Radnički izneo je rešenost za dalje unapređenje saradnje sa Politehničkom školom. Ove godine započeta je zajednička misija jačanja interesovanja dece školskog uzrasta za košarkom. Renoviranjem fiskulturne sale to je postao i radni prostor kluba, a ujedno je mesto gde učenici mogu da zavole košarku uz profesionalce.

PRVI PRVI NA SKALI Za zivotnu pobedu Stefana - igrali KKK Radnicki i Politehnicka 5

Politehničku školu predstavljala je trojka učenika: Slaviša Ćurčić, Miloš Zarić i Miljan Jovanović, trojka profesora: Nenad Luković, Slavoljub Ćurčić i Predrag Radović, a predvodio ih je kao profesor i igrač, kapiten Stefan Arnaut. Specijalna pojačanja školskog sastava bili su veterani kragujevačke košarke Nikola Lončar i Nikola Glišović. Za egal borbu sa ekipom koja je u takmičarskoj top formi, škola je angažovala i reprezentativku Srbije, člana šampiona Španije Avenide (Salamanka) - Jelenu Milovanović.

PRVI PRVI NA SKALI Za zivotnu pobedu Stefana - igrali KKK Radnicki i Politehnicka 3

Sa druge strane terena, stručni štab KKK Radnički, koji je ove večeri predstavljao Darko Brajović, izveo je sledeći sastav: kapiten Marko Šamanović, Luka Erac, Ognjen Beočanin, Nikola Kostić, Milan Tešanović, Dimitrije Nikolić, Luka Tomašević, David Popović, Nemanja Nikolić, Đorđe Milosavljević, Aleksa Vasilić, Lazar Dimovski, Luka Milenković, Luka Glišović i Nenad Radulović.

PRVI PRVI NA SKALI Za zivotnu pobedu Stefana - igrali KKK Radnicki i Politehnicka 4

FOTO-ALBUM SA UTAKMICE

Novčani prilozi za Stefana uplaćuju se na žiro-račun u Komercijalnoj banci čiji je vlasnik njegov otac Nebojša Jovanović: 205900101873087066.

U toku je i internet kampanja prikupljanja sredstava - detaljnije: STEFAN’S EYES SURGERY

DETALJNIJE O STEFANOVOM STRADANJU 

PRVI PRVI NA SKALI Za zivotnu pobedu Stefana - igrali KKK Radnicki i Politehnicka 7 

MULTIMEDIJA/FOTO  

Foto: Zoran Đorđević
Dejan Milošević  

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html