ŽKK Radnički, uz pojačanje, do prvenca

ŽKK Radnički, uz pojačanje, do prvenca

Šesto kolo Druge lige-Jug B donelo je prvu radost ŽKK Radnički - na gostovanju ekipi Palanka 2012 izvojevana je pobeda 77:48 (20:6, 14:13, 28:19, 15:19).

Ekipa koju vodi trener Nenad Milovanović tako se pomakla ka sredini tabele i sa više samopouzdanja kreće u pripreme za naredni susret protiv Studenta koji iz pet kola ima jedan uspeh.

Najkorisnija na terenu u prvom trijumfu bila je Višnja Stefanović - ostvarila je dabl-dabl, po 15 poena i skokova. Kao dvocifreni strelci partiju su završile Aleksandra Jevrić - 16, Mina Igrutinović - 10. U listu strelaca upisale su se i: Anđela Živadinović - 9, Neda Vasović i Jovana Nikolić - po 6, Jovana Miletić - 5, Sofija Jovanović i Mina Vasović - po 4, Nevena Vučković - 2. U sastavu su bile još Isidora Biševac i Neda Radovanović, koje su takođe imale svoj doprinos pobedi, na drugi način -  borbenošću u odbrani i nesebičnom igrom u napadu.

Stefanović, pojačanje Kragujevčana od ovog kola, u osvrtu na prvu pobedu najpre naglašava da je bila obradovana pozivom da zaigra za ŽKK Radnički.

- Zadovoljna sam kako su me prihvatile saigračice, većinu sam poznavala, ali i ostale koje do sada nisam znala su super. Atmosfera u klubu je pozitivna, ima dosta mladih igračica i imamo punu podršku od kluba. Što se tiče utakmice u kojoj sam debitovala za Radnički, mislim da sam dobro odigrala, kao i ceo tim. Naravno, uvek može bolje, nadam se da ćemo posle ove pobede imati još boljih utakmica i da ćemo često izlaziti kao pobednici. Čestitam protivniku na fer borbi, a i mojim novim saigračicama na veoma važnoj pobedi.

Milovanović za portal PPNS konstatuje da je za ekipom težak period iz kojeg se izlazi na najbolji način - prvom pobedom.

- Imali smo težak raspored, u prvih pet kola igrali sa pet prvoplasiranih ekipa, uz dosta kadrovskih problema, zato smo pred ovo kolo imali skor 0-5. Sad nam nailaze, na papiru, slabije ekipe, očekujemo da nastavimo sa pobedama. Pred ovu utakmicu doveli smo Višnju Stefanović iz Kraljeva (dvojno registrovanu), poznajem je sa saveznih treninga i već nam je donela željeni kvalitet. Zadovoljan sam, devojke su bile nesebične i borile se sve od reda. Čak deset igračica se upisalo u listu strelaca, što je za svaku pohvalu. Moj tim je dosta mlad, sa samo dve igračice iznad 18 i većinom ispod 16 godina. Vremenom ćemo biti sve bolji i bolji. Čestitam protivniku na fer i korektnoj borbi. Razlika nije realan odnos snaga, jer se, i mi i oni, tek navikavamo na seniorsku košarku. Mojim košarkašicama čestitam na pobedi i želim im da budu zdrave, da se trude i dalje, jer nas čeka bolji period.

Utakmica sedmog kola Radnički-Student zakazana je za subotu 26. novembar. 

Foto: Arhiva PPNS/Aleksandar Ćuić

RASPORED - SEZONA 2016/2017

RADNIČKI SAJT LIGEFB STRANA

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html