Azbest u puderu kompanije Džonson i Džonson pronađen 2019, sada zaustavljena prodaja u SAD i Kanadi

Azbest u puderu kompanije Džonson i Džonson pronađen 2019, sada zaustavljena prodaja u SAD i Kanadi

2016.

Bloomberg: Johnson & Johnson’s Getting Sued Over Baby Powder Cancer Risk2017.

Johnson & Johnson Facing Asbestos Talcum Powder Lawsuits2018.

CBS Evening News: Johnson & Johnson knew of asbestos in baby powder, report saysReuters: Johnson & Johnson knew for decades that asbestos lurked in its Baby Powder2019.

Vox: Could baby powder soon come with a warning label?2020.

Johnson & Johnson Ends Talc-Based Baby Powder Sales in US, CanadaKompanija Džonson i Džonson zaustavila je prodaju bebi pudera u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi.

Dobili su hiljade tužbi od potrošača koji tvrde da su deca obolela od raka zbog ovog proizvoda.

Odluka je stigla posle godina parničenja, a kompaniji je određeno da plati milijarde dolara odštete.

Iz kompanije su uporno tvrdili da je proizvod bezbedan.

Odlučeno je da će prodaja proizvoda koji čini 0.5 odsto njihovog poslovanja u SAD biti stopirana, ali da će trgovci moći da trguju s postojećim inventarom.

Kompaniju je tužilo 16.000 potrošača koji tvrde da bebi puder sadrži azbest za koji se zna da je kancerogen.

Saopšteno je da je potražnja za Džonsonovim puderom za bebe u Severnoj Americi opala „usled čega su se u velikoj meri desile promene navika potrošača, podstaknute dezinformacijama oko bezbednosti njihovih proizvoda".

U saopštenju piše da se kompanija konstantno suočava sa advokatima koji nude klijentima da ih tuže.

„Mi i dalje tvrdimo sa sigurnošću da je bebi puder bezbedan. Nezavisne naučne studije medicinskih stručnjaka širom sveta su to potvrdile", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je provera njihovih proizvoda ponovo pokrenuta zbog pandemije korona virusa.

Prošlog oktobra je saopšteno da je prilikom testiranja, koji je sprovela američka Uprava za hranu i lekove u bebi puderu u tragovima pronađen azbest.

Džonson i Džonson je podneo žalbu 2018. godine na tužbu od 4.7 milijarde dolara koju su protiv njih podnele 22 žene tvrdeći da su od njihovih proizvoda razvile rak jajnika.

Izvor: BBC vesti na srpskom, 20. 5. 2020.ARHIVA PPNS

...Sadašnji zadatak advokata koji zastupa Teri Mekol i druge tužioce, je da ubedi predsedavajućeg sudiju Vinca Kabrija da ima dovoljno dokaza koji ukazuju na to da glifosat "obično" uzrokuje rak. Ukoliko taj napor uspe, Kabri će sledeće godine početi da saslušava svedočenje pojedinih tužilaca i odlučiće da li Monsanto mora da plati kompenzacijsku štetu koja bi mogla da iznese desetine, pa i stotine miliona.

Žrtve raka pobedile su u nekoliko nedavnih slučajeva protiv hemijskih kompanija. U avgustu je kompaniji Džonson i Džonson naloženo da plati štetu od 417 miliona dolara ženi koja je razvila rak jajnika nakon nekoliko decenija upotrebe talka koji proizvodi ova kompanija. U februaru su Du Pon i druga hemijska kompanija pristale da plate više od 900 miliona dolara za rešavanje nekih 3.500 tužbi, nakon što je savezni sud presudio da proizvodnja teflona u postrojenju na reci Ohajo u Parkersburgu u zapadnoj Virdžiniji izaziva rak kod radnika i stanovnika...

MONSANTO IGNORISAO DOKAZE KOJI SU POVEZIVALI NJEGOVOG "UBICU KOROVA" SA RAKOM?

Prvi Prvi na SkaliSnimci ekrana: Asbestos.com

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM


PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html