Rizične veš-mašine i telefoni Samsunga (VIDEO)

Rizične veš-mašine i telefoni Samsunga (VIDEO)

"Samsung" je potvrdio da su u toku pregovori sa američkom Komisijom za zaštitu potrošača posle podnošenja tužbe protiv ove kompanije zbog njenih veš-mašina koje mogu da "eksplodiraju".

Komisija je upozorila na probleme sa određenim modelima mašina za pranje veša koje se pune odozgo. Jedna advokatska firma iz SAD tužila je južnokorejsku kompaniju s napomenom da kvar može da izazove povrede ili materijalnu štetu.

Ovi problemi usledili su nakon što je "Samsung" povukao iz prodaje novi model mobilnog telefona "nout 7" zbog nekoliko slučajeva eksplozija baterija.

Problematične veš-mašine proizvedene su od marta 2011. do aprila 2016. godine, preneo je Bi-Bi-Si. "Samsung" nije objavio o kojim modelima je reč, ali je saopštio da zbog abnormalnih vibracija može da postoji rizik od povređivanja ili oštećenja imovine kada se peru posteljine, veće količine veša ili vodootporni materijali.

Na "Samsungovom" veb-sajtu kupci mogu da unesu serijski broj svoje veš-mašine da bi utvrdili da li je njihov aparat među rizičnima.

Kompanija je savetovala vlasnicima spornih mašina da koriste programe sa nižim brojem obrtaja kada peru pomenute materijale.

Izvor: 021.rs 

Foto: Daily TelegraphTelegraph


PODSEĆANJE PPNS 

PREPORUKA PPNS 

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

Detaljnije


Korisni članci na PPNS o glifosatu

Korisni članci na PPNS o EFSA


PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/DOKUMENTI


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove) 
 
PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari