Čekajući vetar, 12. 1. 2020.

Čekajući vetar, 12. 1. 2020.

PRVI PRVI NA SKALI KRAGUJEVAC
RADION: ČEKAJUĆI VETAR

 

Volimo i mi zeleno, al’ trpimo

Odlukom gradske uprave, u Beogradu je od početka godine zabranjena upotreba plastičnih kesa. Dozvoljene su samo biorazgradive i papirne. Tu je tačka za donosioce odluke - dalje ili ne znaju ili je mnogo komplikovano, a zadovoljava glavni kriterijum: izgleda tako neodoljivo zeleno! Elem, biorazgradive kese, kako kažu stručnjaci, u Srbiji ne postoje. Proizvođači u obične dodaju aditive i one postaju oksidegrabilne. Osim što im se teško izgovara ime - još su i zabranjene u EU. Gosti emisije su Igor Jezdimirović iz Inženjera zaštite životne sredine i Dragan Stevanović, sekretar Udruženja za hemijsku, gumarsku i industriju nemetala Privredne komore Srbije.

EPS je početkom devedesetih proizvodio toliko struje da je bilo i za izvoz i za bivše jugoslovenske republike, a procenat iz obnovljivih izvora bio je viši od evropskog. Sada je jedva na pozitivnoj nuli, a da nas - kojim čudom - prime u EU, ne bi imao novca da plaća godišnje dozvole za emisije CO2. Čućete prof. dr Pavla Petrovića.

Priče o različitim načinima borbe protiv izgradnje mini hidroelektrana - od direktne podrške ljudima na terenu, preko upornog insistiranje na onome što je regulisano propisima, pa do odbijanja da te zastraše i zaustave privođenjem na poligraf - ispričaće vam Alma Midžić iz Udruženja Crvena iz Sarajeva, Nataša Milivojević iz Udruženja Rzav iz Arilja i Minja Nikolić iz Saveza mesnih zajednica Stara planina.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

ARHIVA PPNS


ZAŠTITNIK GRAĐANA TRAŽI ODGOVORE NADLEŽNIH POVODOM PREKOMERNOG ZAGAĐENJA VAZDUHA


STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 


PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari