Čekajući vetar, 13. 1. 2019.

Čekajući vetar, 13. 1. 2019.

Ima li "narodnijih" pitanja od onih koja se tiču svakodnevnog života: vode, vazduha, đubreta, hrane, zaštite životne sredine? Zašto se onda ove teme samo ponekad čuju u Narodnoj Skupštini, a pojedinci koji ih pokreću uglavnom budu ignorisani od ostalih kolega narodnih poslanika? Kako sme da se desi da o problemu jednog kraja Srbije govori neko ko nije odatle, a poslanik koji jeste - nema pojma ili neće da ga ima? Gošća emisije je Sonja Pavlović, samostalna poslanica u Skupštini Srbije.

Radovi na izgradnji mini hidroelektrane u Rakiti su zaustavljeni - zaustavila ih je inspekcija zbog niza nepravilnosti. Jedan kontejner sa važnim dokumentima vezanim za izgradnju je izgoreo. Izvođač radova je uperio prst u meštane. Iz Rakite, sa Stare planine, iz Pirota, sa Kopaonika, odozdo i odozgo - građani se spremaju za dolazak na veliki skup protiv mini hidroelektrana, zakazan za 27. januar u Beogradu. Čućete Aleksandra Panića iz Inicijative Odbranimo reke Stare planine.

Na svetskom nivou upravljanje otpadom utiče i na klimu. Mali smo i nejaki, pa bar za podizanje globalne temperature pojedinačno nismo krivi, ali nas to ne spasava od posledica koje trpe svi. Šta bi moralo da se uradi do sredine veka, zašto je dobro upravljanje otpadom skupo i za bogate zemlje - čućete o čemu je bilo reči na panel diskusiji Otpad i klima, održanoj u Novom Sadu u organizaciji Udruženja novinara koji se bave ekološkim temama Eko vest.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj

 

Čekajući vetar
 је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama.

Foto: Blic; Novosti

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html